1,5 kg burgonya
édeskömény (akár őrölt is jó)
3-4 zöldhagyma
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál őrölt koriander
4 evőkanál majonéz
2 evőkanál tejföl
1 teáskanál édes mustár
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál friss kapor
só, bors
A burgonyát meghámozzuk és felvagdossuk, kiolajozott tepsibe tesszük, megszórjuk az édesköménnyel és a korianderrel, majd 180 fokos sütően 30-40 perc alatt megsütjük. Időközben megforgatjuk, hogy jól átsüljön. A tejfölt, a majonézt és a mustárt összekeverjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vagdosott kaprot, a citromlét és sózzuk, borsozzuk. A burgonyát kihűtjük, majd egy tálba tesszük és hozzáadjuk az apróra vagdosott zöldhagymát, ráöntjük a tejfölös öntetet, jól összekavarjuk és lehűtjük. Köretként tálaljuk.
Hámozzuk meg az almát, aztán vágjuk minél apróbb csíkokra. Ha kész vagy, facsarjuk rá a citrom levét. A szárzellert is csíkozni - vagy karikázni - fel, majd keverjük az almához. A...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűAz uborkát hosszában négybe vágjuk, majd egycentis darabokra szeljük. A zöldpaprikát hosszában félbevágjuk, kicsumázzuk, kierezzük, és félcentis csíkokra aprítjuk. A paradicsomot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrókrémet késes aprítóval vagy botmixerrel készítjük. A vaj ne legyen hideg, mert különben nem lehet jól, egyenletesen elkeverni a krémet. A túrót, a vajat, a mustárt, a sót és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tonhalról leöntjük az olajat, majd egy tálba tesszük. Egy villával alaposan összetörjük, de nem pépesítjük. Jó, ha maradnak benne darabok. 2. A vöröshagymát apró kockára vág...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Könnyű