1,5 kg burgonya
édeskömény (akár őrölt is jó)
3-4 zöldhagyma
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál őrölt koriander
4 evőkanál majonéz
2 evőkanál tejföl
1 teáskanál édes mustár
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál friss kapor
só, bors
A burgonyát meghámozzuk és felvagdossuk, kiolajozott tepsibe tesszük, megszórjuk az édesköménnyel és a korianderrel, majd 180 fokos sütően 30-40 perc alatt megsütjük. Időközben megforgatjuk, hogy jól átsüljön. A tejfölt, a majonézt és a mustárt összekeverjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vagdosott kaprot, a citromlét és sózzuk, borsozzuk. A burgonyát kihűtjük, majd egy tálba tesszük és hozzáadjuk az apróra vagdosott zöldhagymát, ráöntjük a tejfölös öntetet, jól összekavarjuk és lehűtjük. Köretként tálaljuk.
A muzsdéjt előző nap bekeverjük. A tetszőleges mennyiségű fokhagymát fokhagymanyomóval szétnyomjuk, vagy késsel nagyon apróra vágjuk, enyhén megsózzuk, étolajjal jól elvegyítjük. K...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzükség szerint a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és lecsepegtetjük. A főtt, húsvéti sonkát vékony csíkokra vágjuk, a tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, megpucoljuk, majd ci...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPirítsunk meg 2 ek olajon 1 fej felaprított hagymát. Adjunk hozzá 2-2 ek ketchupot és mustárt, valamint egy csipet csípős paprikát, és főzzük össze. Ha kihűlt, keverjünk hozzá 40...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rákot még fagyosan a borba szórjuk. A konyakkal ízesítjük, a citrom levét belefacsarjuk megsózzuk megborsozzuká A fölaprított kaporral fűszerezzük, az olajat ráöntjük. A kétféle...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű