Hozzávalók:
– 840 gramm barna cukor,
– 540 gramm kakaó,
– 5 gramm só,
– tej,
– egy csipetnyi fahéj.
a hozzávalókat keverjük jól el, majd az előre felmelegített tejet apránként keverjük bele, úgy, hogy csomómentes legyen. A végén még egy kicsit feltesszük a tűzre, pár perce, közben folyamatosan kavargatjuk. Végezetül rászórjuk a fahéjat, és már ihatjuk is.
Ha azt szeretnénk, hogy bármikor könnyedén el tudjuk készíteni a forró csokit, a száraz összetevőket, a cukrot, kakaót és sót keverjük össze. Tegyük egy jól záródó edénybe, és amikor használni akarjuk, már csak a forró tejet kell hozzáadni. Lehet, hogy fura, hogy sót is adunk hozzá, de ez sokkal jobban kihozza az ízeket, aromásabbá teszi a forró csokit.
a tojássárgáját kikeverem a cukorral, hozzáadom a lisztet, sütőport, mákot és a kókuszt is . jól kikeverem és előmelegitett sütőben megsütöm . a 2 - hez a fehérjét felverem , ho...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA krém szódát öntsük bele egy lábasba és kezdjük el forralni. Közben a vajat és a cukrot olvasszuk meg, amíg a cukor fel nem oldódik. A vaj és cukor keverékét öntsük hozzá a forrás...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA citromokat alaposan megmosom és megszárítom. A héját egy zöldséghámozóval lefejtem, úgy, hogy a héján belül ne maradjon fehér rész, mert a likör ettől keserű lesz. (Ez nagyon fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTisztítsuk meg a hozzávalókat. Tegyük egy centrifugába. Frissen fogyasszuk, hogy ne veszítsen a C-vitamin tartalmából.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű