Hozzávalók:
– 840 gramm barna cukor,
– 540 gramm kakaó,
– 5 gramm só,
– tej,
– egy csipetnyi fahéj.
a hozzávalókat keverjük jól el, majd az előre felmelegített tejet apránként keverjük bele, úgy, hogy csomómentes legyen. A végén még egy kicsit feltesszük a tűzre, pár perce, közben folyamatosan kavargatjuk. Végezetül rászórjuk a fahéjat, és már ihatjuk is.
Ha azt szeretnénk, hogy bármikor könnyedén el tudjuk készíteni a forró csokit, a száraz összetevőket, a cukrot, kakaót és sót keverjük össze. Tegyük egy jól záródó edénybe, és amikor használni akarjuk, már csak a forró tejet kell hozzáadni. Lehet, hogy fura, hogy sót is adunk hozzá, de ez sokkal jobban kihozza az ízeket, aromásabbá teszi a forró csokit.
Az összes hozzávalót megtisztítjuk, felvágjuk és egy turmixban jól összezúzzuk, az almalével hígítjuk. Ha túl rostosnak találjátok, le is lehet szűrni, bár szerintem rostosan az i...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűFőzés után turmixolni, hígítani annyi vízzel amilyen sűrűre szeretnénk, újra forralni, üvegbe tölteni és száraz dunsztba rakni!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret a cukorsziruppal és lime-lével pépesítjük (turmix vagy botmixer), majd a magoktól átszűrjük. Mivel további édesítőket nem tartalmaz, a szirup mennyiségét az eper édességét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kancsóba tölts két liter vizet, majd apríts bele egy körülbelül három centiméteres, friss, megpucolt gyömbérdarabot. Vágj leheletvékony szeletekre egy közepes méretű kígyóubork...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű