Hozzávalók:
– 840 gramm barna cukor,
– 540 gramm kakaó,
– 5 gramm só,
– tej,
– egy csipetnyi fahéj.
a hozzávalókat keverjük jól el, majd az előre felmelegített tejet apránként keverjük bele, úgy, hogy csomómentes legyen. A végén még egy kicsit feltesszük a tűzre, pár perce, közben folyamatosan kavargatjuk. Végezetül rászórjuk a fahéjat, és már ihatjuk is.
Ha azt szeretnénk, hogy bármikor könnyedén el tudjuk készíteni a forró csokit, a száraz összetevőket, a cukrot, kakaót és sót keverjük össze. Tegyük egy jól záródó edénybe, és amikor használni akarjuk, már csak a forró tejet kell hozzáadni. Lehet, hogy fura, hogy sót is adunk hozzá, de ez sokkal jobban kihozza az ízeket, aromásabbá teszi a forró csokit.
A gyömbért meghámozzuk és apró darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a cukrot, jól felforraljuk, majd 1 napig állni hagyjuk. Másnap hozzáadjuk a citromsavat éa a citromok levét, majd újra...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEzt 30 perc alatt felforraljuk egy lábosban. Hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük úgy, hogy alaposan kinyomkodjuk a gyümölcslevet a meggyhúsból. A limonádé elkészítéséhez a szirupot h...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA zabpelyhet a mézes tejben pár perc alatt puhára főzzük. Az alma magházát kivágjuk, és héjastul nagyobb darabokra vágjuk, lecsöpögtetjük citromlével, turmixba tesszük. Hozzáadju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy kancsó friss vízbe csavarjunk egy egész citromot és tegyünk hozzá görögdinnye kockákat. 2. Pár órán keresztül hagyjuk a hűtőben állni. 3. Tálaljuk jégkockával, díszíts...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű