görögdinnye
citromfű, menta
jégkockák
Vannak a nyárnak olyan napjai, amikor legszívesebben mindent hideg folyadékként fogyasztanánk. Ilyenkor készítsünk italt a dinnyéből is. Ezekbe az italokba az ízetlenebb példányokat is elhasználhatjuk, hiszen akár édesíthetjük is.
A jól behűtött dinnyét vágjuk szeletekre és egy villával kaparjuk ki a magjait.
Az egészben ez a legtöbb munkát igénylő lépés, de nem lehet kihagyni. A felkockázott gyümölcshúst tegyük turmixgépbe vagy a botmixerrel pépesítsük simára. Néhány citromfű és/vagy menta levelet vágjunk csíkokra és azt is turmixoljuk bele. Az így elkészült dinnyeital meglepően hasonlít a paradicsomlére, jókedvű társaságban lehet bazsalikomlevéllel díszítve kínálni, a fényképezőgépet készenlétben tartva.
4 evőkanál kristálycukrot kevés vízzel karamellizálj, majd önts rá fél liter felforralt, de már langyosra hűlt tejszínt. Addig főzd együtt, míg elolvad a karamella, de ügyelj rá, h...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűFőzd a csokit 10 percig lassú tűzön, ízesítsd fahéjjal, szegfűszeggel, add hozzá a 0,5 l tejet, s főzd össze őket. Öntsd ki bögrébe, amibe előzőleg beletetted már a tejszínt.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeleg vízben alaposan megmosunk egy citromot és egy almát. Az almát meghámozzuk, daraboljuk, a citromot citromfacsarón jól kisajtoljuk. Tejjel és a mézzel sima állagig turmixoljuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 dl tejszínt melegítek, nem túlforróra. Erre azért van szükség, jobban oldódjanak benne a hozzávalók. Majd szép sorban, kevergetés mellett hozzáadjuk az összetevőket, ebben a...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: Nehéz