3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál koriandermag
1 evőkanál fekete mustármag
1 teáskanál római köménymag
2 darab friss zöld chili paprika
2 darab piros chili paprika
1 darab vöröshagyma
2 evőkanál só
20 dkg cukor
4 evőkanál paradicsompüré
3 dl fehér borecet
8 darab zöldcitrom
Egy serpenyőbe öntsük az olajat, forrósítsuk fel, majd tegyük bele a fűszermagokat. Hevítsük addig, míg a magok táncolni nem kezdenek. Keverjük bele a vékony szeletekre vágott chillit és a vöröshagymát, valamint a paradicsompürét, majd pároljuk pár percig. Adjuk hozzá a félbevágott és felszeletelt zöldcitromot és a többi alapanyagot is. Állandó kevergetés mellett, kis lángon körülbelül 30 percig főzzük.
Ha elkészült, forrón töltsük tisztára mosott, kisméretű befőttes üvegekbe, majd azonnal zárjuk le, és fordítsuk fejre. Pár perc elteltével máris tehetjük az éléskamránkba, így tartósítószer nélkül készíthetjük el.
Az indiai konyha sokféle fűszerkrémet használ az ételek ízesítésére. Önmagában tömény, de ha sütés előtt bekenünk vele hal- vagy hússzeleteket, egy új ízvilágot tudhatunk magunkénak.
A húst felkockázzuk, sózzuk és borsozzuk, ezt követően kevés olajban ropogósra sütjük. Papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a zsiradékot. A zöldségeket megtisztítjuk és apróra vagd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA koktélparadicsomokat mossuk meg, vágjuk félbe, tegyük őket egy tálba. A lilahagymát hámozzuk meg, felezzük el, majd vágjuk vékony szeletekre, adjuk a paradicsomhoz. Az olívaol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szószhoz valókat összekeverjük, felhasználásig hűtőben tartjuk. Az édesburgonyát meghámozzuk, kétcentisre szeljük. Lobogó, sós vízben puhára főzzük (kb. 5 perc), kihűtjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű