3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál koriandermag
1 evőkanál fekete mustármag
1 teáskanál római köménymag
2 darab friss zöld chili paprika
2 darab piros chili paprika
1 darab vöröshagyma
2 evőkanál só
20 dkg cukor
4 evőkanál paradicsompüré
3 dl fehér borecet
8 darab zöldcitrom
Egy serpenyőbe öntsük az olajat, forrósítsuk fel, majd tegyük bele a fűszermagokat. Hevítsük addig, míg a magok táncolni nem kezdenek. Keverjük bele a vékony szeletekre vágott chillit és a vöröshagymát, valamint a paradicsompürét, majd pároljuk pár percig. Adjuk hozzá a félbevágott és felszeletelt zöldcitromot és a többi alapanyagot is. Állandó kevergetés mellett, kis lángon körülbelül 30 percig főzzük.
Ha elkészült, forrón töltsük tisztára mosott, kisméretű befőttes üvegekbe, majd azonnal zárjuk le, és fordítsuk fejre. Pár perc elteltével máris tehetjük az éléskamránkba, így tartósítószer nélkül készíthetjük el.
Az indiai konyha sokféle fűszerkrémet használ az ételek ízesítésére. Önmagában tömény, de ha sütés előtt bekenünk vele hal- vagy hússzeleteket, egy új ízvilágot tudhatunk magunkénak.
A zöldségeket mosd meg, csepegtesd le. Szeld fel tetszés szerint kis, két-három centis darabokra, és dobd egy tálba. Az olajat keverd össze pár csepp borecettel, a sóval, majd önts...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott céklát lereszeljük, összekeverjük ízlés szerinti mennyiségű sóval, borssal, citromlével, olajjal. Alaposan átforgatjuk, és 1/2 órán át állni hagyjuk. Tálalás előtt k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mozzarellát lecsepegtetjük, és szeletekre vágjuk. A sajtot sózzuk, borsozzuk, oregánóval megszórjuk, és 1-1 szelet tisztított, vékonyra szeletelt paradicsommal cserépszerűen beta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás sárgájához hozzáteszem a mustárt,néhány csepp citromlevet majd habverővel kissé elkeverem és lassan csurgatva az olajat krémes majonézt keverek belőle.Beleteszem a ketcupot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű