A tésztához:
7 tojás sárgája,
15 evőkanál víz,
25 dkg cukor,
20 dkg liszt,
3 evőkanál kakaópor,
1 cs. sütőpor
A krémhez:
2 cs. vaníliás puding (főzős),
5 dl víz (én fele-fele arányban tej-víz keverékkel készítettem),
7 tojás fehérje,
20 dkg cukor
A tetejére:
csokoládé,
tejszínhab
1.A tészta hozzávalóit robotgéppel jól kikeverjük és margarinnal kikent, liszttel megszórt - közepes méretű - tepsibe öntjük (Jelen esetben tortaformába öntöttem). Előmelegített 180 fokos sütőbe 25 -30 percig sütjük.
Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet: a fél liter víz-tejben simára keverjük a pudingporokat és - ugyanúgy, mint a pudingot - megfőzzük. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük és a forró pudingba óvatosan beleforgatjuk.
Amikor úgy látjuk, hogy a tészta majdnem kész, kivesszük a sütőből, a krémet a tetejére simítjuk és visszatoljuk a sütőbe. 10-15 percig még sülni hagyjuk, addig a sütő ajtaját ne nyissuk ki! Ha kihûlt, a tetejére tetszés szerint tejszínhabot vagy csokireszeléket rakunk.
Megjegyzés:
Van egy jó hírem és egy rossz hírem, melyikkel kezdjem? A rossz hír az, hogy hamarosan visszamegyek dolgozni és a jó hír az, hogy remélem heti egy maximum két bejegyzést sikerül majd összehozni. Addig is ezzel a tortával szeretnék kedveskedni, azoknak, akik szeretik a krémes/habos süteménykreációkat. Legközelebb a piskóta adagot felezni fogom, mivel túl magasra sikerült.
◾️A liszteket átszitáljuk. ◾️A banánt turmixgépben vagy villával összetörjük. ◾️Az alapanyagokat összekeverjük és egy sütőpapírral bélelt kalácsformába öntjük. ◾️Ha szeretnénk,...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tésztát összegyurjuk 2 részre osztjuk tölteléket bekerakjuk... Tetejét megszurkaljuk és 180 fokos Sütőben kB 30 percig sütjük..... Én dupla adagbol készítettem nagyméretű tepsibe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKivajazunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát és az aljába méretre vágott sütőpapírt teszünk. A tojásokat és a cukrot 4 perc alatt robotgéppel fölhabosítjuk. A lisztet, sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRobotgépben dolgozd össze a roppanós réteg hozzávalóit. Ha igazán ropogósra szeretnéd, akkor legjobb, ha az áfonyátmegsütöd, és őrölve adod a keverékhez, de friss áfonyával is...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű