Családireceptkönyv.hu

Dunahullám


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Tésztához:
-37,5dkg margarin
-25dkg cukor
-7db tojás
-25dkg liszt
-2 teáskanál sütőpor
-1 evőkanál aprított mandula (én ezt elhagytam belőle)
-2 evőkanál kakaó
-2-3 evőkanál tej
-üveg meggybefőtt

A tetejére:
-15dkg margarin
-1cs. vaníliás pudingpor
-1/2l tej
-4 evőkanálcukor
-1cs. vaniliás cukor
-4 evőkanál porcukor
A bevonathoz
20dkg tortabevonó
-2kávéskanál étolaj
Elkészítés:
1. A margarint addig keverem a cukorral,míg fel nem oldódik.Ezután a tojásokat egyenként hozzákeverem.A lisztet összekeverem a sütőporral és a margarinos keverékhez adom.A masszát megfelezem,egyik felét aprított mandulával,a másik felét a tejjel elkevert kakaóval ízesítem.
2.A tepsit kikenem margarinnal.Először a világos színű tésztát öntöm a tepsibe,és elsimítom,majd ráteszem a kakaós masszát,és ezt is szépen óvatosan elsimítom a világos tetején.A meggyet közben lecsepegtettem,és szétszórom a kakaós tészta tetején.A tésztát előmelegített sütőben 175 fokon kb. 30 percig sütöm.A tepsiben hagyom kihűlni.
3.Elkészítem a vaníliás pudingot,ebbe teszem a vaníliás cukrot,és a 4 kanál kristálycukrot.Hagyom kihűlni.A margarint a porcukorral felhabosítom,kanalanként hozzáadom a kihűlt pudingot,és a krémet a kihűlt tésztára kenem. (kézi robotgéppel kevertem mindent!)
A tortabevonót az olajjal vízfürdőn megolvasztom,és bevonom vele a sütit.A még meg nem dermedt bevonatra villával díszítésként hullámokat rajzolok.
Nehézség: Könnyű
Kinek a kedvence ez a recept?
mindenkinek
Recept tipusa:
Sütemények, édességek
Oszd meg Facebookon:

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fasírt torta
Fasírt torta

A darált húsból, tojással, sóval, borssal, pirospaprikával, vízben áztatott zsemlével, fokhagymával egybe-fasírtot készítek, a közepébe főtt tojást teszek és kizsírozott tepsibe ra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Borleves mazsolás piskótával
Borleves mazsolás piskótával

Egy liter vizet felteszünk forrni a szegfűszeggel, a fahéjjal, a citrom-héjjal meg egy csipet sóval. Ízlés szerint cukorral édesítjük. Addig forraljuk, amíg a fűszerek kiadják az í...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kozák sapka v.Hólabda
Kozák sapka v.Hólabda

Elkészítése: A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. Ha kihűlt,pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Minden darabot keresztben kettévágunk és megkenjük a krémmel. A krémhez a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: keria
Gyümölcsleves
Gyümölcsleves

A tejföl és a liszt kivételével az összes hozzávalót lábasba tesszük és felforraljuk. Behabarjuk a levest: a tejfölben csomómentesen elkeverjük a lisztet, felengedjük pár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk