menu

Családireceptkönyv.hu

Dunahullám


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Tésztához:
-37,5dkg margarin
-25dkg cukor
-7db tojás
-25dkg liszt
-2 teáskanál sütőpor
-1 evőkanál aprított mandula (én ezt elhagytam belőle)
-2 evőkanál kakaó
-2-3 evőkanál tej
-üveg meggybefőtt

A tetejére:
-15dkg margarin
-1cs. vaníliás pudingpor
-1/2l tej
-4 evőkanálcukor
-1cs. vaniliás cukor
-4 evőkanál porcukor
A bevonathoz
20dkg tortabevonó
-2kávéskanál étolaj
Elkészítés:
1. A margarint addig keverem a cukorral,míg fel nem oldódik.Ezután a tojásokat egyenként hozzákeverem.A lisztet összekeverem a sütőporral és a margarinos keverékhez adom.A masszát megfelezem,egyik felét aprított mandulával,a másik felét a tejjel elkevert kakaóval ízesítem.
2.A tepsit kikenem margarinnal.Először a világos színű tésztát öntöm a tepsibe,és elsimítom,majd ráteszem a kakaós masszát,és ezt is szépen óvatosan elsimítom a világos tetején.A meggyet közben lecsepegtettem,és szétszórom a kakaós tészta tetején.A tésztát előmelegített sütőben 175 fokon kb. 30 percig sütöm.A tepsiben hagyom kihűlni.
3.Elkészítem a vaníliás pudingot,ebbe teszem a vaníliás cukrot,és a 4 kanál kristálycukrot.Hagyom kihűlni.A margarint a porcukorral felhabosítom,kanalanként hozzáadom a kihűlt pudingot,és a krémet a kihűlt tésztára kenem. (kézi robotgéppel kevertem mindent!)
A tortabevonót az olajjal vízfürdőn megolvasztom,és bevonom vele a sütit.A még meg nem dermedt bevonatra villával díszítésként hullámokat rajzolok.
Nehézség: Könnyű
Kinek a kedvence ez a recept?
mindenkinek
Recept tipusa:
Sütemények, édességek
Oszd meg Facebookon:

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar  Nokedlirecept
Nokedlirecept

Keverjük össze a tojásokat a tejföllel és ízlés szerint sózzuk. Alaposan kavarjuk el benne a lisztet, majd a szokásos módon szaggassuk ki. A vízhez adjunk olajat, hogy ne ragadja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edit
Almakrémleves
Almakrémleves

Az almát megtisztítjuk, magházukat kivágjuk, cikkekre szeleteljük és a vízben feltesszük főzni. Hozzáadjuk a cukrot, kardamomot, fahéjat, vaníliát és néhány perc alatt megfőzzük....

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Roberta
Sajtkrémes spenóttal töltött baguette recept
Sajtkrémes spenóttal töltött baguette recept

A baguettet negyedeljük, így könnyebben kivághatjuk a belsejét. Mind a 4 darab belsejét kiszedjük egy kés segítségével. A spenótot leforrázzuk ( forróvízbe dobjuk pár percre, hogy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tízperces pudingos meggyleves (Rupáner)
Tízperces pudingos meggyleves (Rupáner)

Egy kisebb lábosba beleöntjük a meggy befőttünket a levével együtt. Ha fagyasztott meggyel dolgozunk, akkor adjunk hozzá egy bögre vizet. Kezdjük el melegíteni, közben adjuk hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk