1 sfecla rosie medie (cca 350 gr)
3 mere (cca 300 gr; folositi un soi aromat si zemos)
1 lamaie mica
250 gr zahar
Sfecla se curata de coaja si se taie bucati. Merele se curata si ele de coaja si cotoare si se taie in doua. Se rade coaja lamaii si apoi se curata lamaia de coaja. Se scoate miezul si se curata de samburi.
* vezi aici cum se scoate miezul citricelor
Sfecla se pune in robot si se mixeaza pana se marunteste bine de tot. Se adauga merele si se mixeaza pana se maruntesc si ele. Daca nu aveti robot dati merele si sfecla pe razatoare.
Puneti sfecla si merele intr-o oala impreuna cu pulpa lamaii, zaharul si 1/4 cana de apa. Fierbeti la foc mic pana se topeste zaharul complet. Amestecati mai des in acest timp.
Continuati sa fierbeti la foc mediu spre mic timp de 25 minute. Amestecati din cand in cand (aveti grija ca gemul stropeste cand fierbe, asa ca e bine sa asezati oala pe un ochi mai departa de perete sau sa folositi o sita anti-stropire, de protectie).
Acum daca doritit gemul foarte fin, il puteti mixa in blender (sau cu blenderul vertical). Acest pas nu este obligatoriu, gemul este bun si daca are textura.
Adaugati coaja rasa de lamaie si mai fierbeti 1 minut.
Turnati gemul intr-un borcan si pastrati la frigider. Rezista 2 saptamani.
A hagymát és fokhagymát üvegesre pirítsd a zsíradékon, öntsd fel az alaplével, főzd fél órán keresztül, tedd bele a fűszereket, főzd még negyed órát, tejföllel habard, pirított ken...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFél kilónyi málnát feltenni főni a vízzel, a borral, a vaníliás cukorral, csipet sóval, reszelt citromhéjjal, fél citrom levével, ízlés szerint mézzel (v. cukorral) és a fűszerekke...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA halszeletekből összetekerve és összekötve érméket formálunk, citromlét csepegtetünk rá. Az érméket fűszerezzük, és forró zsiradékban mindkét oldalán aranybarnára sütjük. A hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű