• 30 dkg darált sertéshús
• 1 kis fej vöröshagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 db tojás
• 4 ek zsemlemorzsa
• 6 ek napraforgó olaj
• 3 ek tejföl
• 1 csokor petrezselyem
• 1 csipet őrölt szerecsendió
• 1 csipet szárított oregánó
• só ízlés szerint
• bors ízlés szerint
• 4 ek barnamártás
• 25 dkg makaróni
1. Apróra vágjuk petrezselyem zöldjét és a vöröshagymát, majd a szétnyomott fokhagymával megdinszteljük 2 ek olajon, és ha egy kicsit lehűlt, a darált húshoz adjuk.
2. Az edényben újabb 2 ek olajon világosra pirítjuk a zsemlemorzsát. Ha kihűlt, elkeverjük a tejföllel, és állni hagyjuk.
3. A húshoz adjuk a pirított hagymát, a tejfölös zsemlemorzsát, a tojást, a szerecsendiót és az oregánót. Sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összekeverjük.
4. Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk, és kevés forró olajon, serpenyőben barnára sütjük.
5. A tészta főzővizébe teszünk egy kis olajat és egy nagy csipet sót, majd forráskor puhára főzzük benne a háromba tört tésztát.
6. Tálaláskor a tésztára szedjük a kisütött húsgombócokat, és meglocsoljuk a barnamártással.
A tarja szeleteket alaposan megtisztítjuk, a széleit kicsit bevagdaljuk, hogy sütéskor ne ugorjon össze. Leitatjuk róla a vizet, majd meghintjük sóval, borssal. Egy tálba kanalazzu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst egy tálba tesszük, megsózzuk, 2-3 mokkáskanálnyi borsot szórunk bele. Hozzáadjuk a nagyon apró kockákra vágott hagymát, a mustárt, a tojássárgákat, oregánót, 2 evők...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. 40-50 dkg felkockázott disznó combból csinálsz egy pörkölt alapot, de nem kell bele az elején a paradicsom, paprika. 2. A pörkölt befejeztével öntsünk rá egy kevés vizet, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézindenekelőtt egy fazékban tegyünk fel forrni vizet, tegyünk bele egy teáskanál sót, és ha van kéznél, egy sima tv paprikát is dobjunk a vízbe. Húsgombóc készítése: A húsgombó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű