10 db nagy méretű csiperkegomba
600 gr darált sertéscomb
1 fej hagyma
tejföl, sajt
3 kávéskanál őrölt fűszerpaprika
1 db paradicsom (elhagyható)
olaj, só, bors
- See more at: http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/daralt_hussal_toltott_gombafejek__sutoben_sutve_recept#sthash.V0CwCk0Q.dpuf
A hagymát kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk. Folytonos kevergetés mellett megvárjuk, amíg a hús egyenletesen szétesik, mert az elején úgy viselkedik, mint egy massza. Ekkor egy pici vízzel felengedjük, hogy ne kapjon alá.
Hozzáadjuk az fűszerpaprikát és belevágjuk a paradicsomot. (Finomabb, ha a paradicsom héját előtte lehúzzuk). Kb. 20-25 perc alatt puhára pároljuk, gyakori kevergetés mellett ügyeljünk a folyadék visszapótlására. Eközben előkészítjük a gombafejeket, kiszedjük a tönköket.
A gombákat nyersen töltjük meg a töltelékkel, majd a tetejére tejfölt teszünk és reszelt sajtot reszelünk. Előmelegített sütőben rácsos tepsin aranybarnára sütjük.
- See more at: http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/daralt_hussal_toltott_gombafejek__sutoben_sutve_recept#sthash.V0CwCk0Q.dpuf
A tojásfehérjéket a csipet sóval elkezdjük habbá verni, miközben fokozatosan adagoljuk hozzá a porcukrot. A hab akkor jó, a szép sima, selymes fényű és ha összecsippentünk belőle e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHámozzuk meg a hagymát és a kocka. Tiszta paprika, távolítsuk el a magvakat, burgonya héja, mindkét kocka durvára. Paprikával és hagymával, forró olajban 1-2 percig. Sauté. Paradic...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA bulgurt kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, és langyosra hűtjük. Felforrósított olívaolajon üvegesre pároljuk a megtisztított, finomra vágott vö...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű