Tésztához:
* 5 tojás
* 30 dkg kristálycukor
* 12 dkg darált dió
* 1 cs. sütőpor
* 16 dkg finomliszt
* 10 evőkanál víz
Krémhez:
* 16 dkg darált dió
* 8 evőkanál tej
* 16 dkg vaj
* 25 dkg porcukor
* 1 vaníliás cukor
* 5 cl sütőrum
Bevonathoz:
* 1 tábla tej tortabevonó
* 2 ek étola
1. A tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg cukorral és 10 evőkanál vízzel.
2. A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral és az előzőekhez adjuk.
3. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a krémhez keverjük.
4. Kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük.
5. A krémhez a diót megfőzzük a tejben. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral és a diós krémhez adjuk.
6. A megsült tészta tetejét meglocsoljuk a rummal és megkenjük a krémmel. 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, míg a tetején a krém meg nem szilárdul. Ekkor rákenjük az olajjal elkevert olvasztott tortabevonót.
7. Hűtőben tárolandó!
Évekig kerestem ezt a receptet!!! Ez volt gyermekkorom kedvence. Ez a süti tényleg nagyon finom és most próbálom a családot távol tartani a hűtőtől. Ez a legnehezebb! :))
Forrás: http://www.gasztrokalandor.hu/receptek/dios-kremes-sutemeny.html
http://ketkes.com
A sütőt melegítsd elő 180 fokosra.Egy piteformát vajazz ki, majd rakd ki a megmosott, kimagozott, félbe-negyedbe vágott szilvával. Szórd meg a cukor felének és a fahéjnak a keverék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához való hozzávalókat összekeverjük majd kinyújtjuk. A krémhez való hozzávalókat összekeverjük és rákenjük a tésztára, majd felcsavarjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük száznyolcvan fokra, alul-felül sütés programra. 2. Egy őzgerinc formát kivajazunk. 3. Egy tálban a piskóta hozzávalóit összekeverjük. 4. Egy kisebb ed...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta. A tojást, cukrot, margarint, mézet jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát. Három részre osztjuk, kinyújtjuk, majd egy tepsi hátán kisütjük kb. 180...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes