Alaphoz:
200 g darált dió
1 nagy citrom reszelt héja
185 g fagyasztott erdei gyümölcs (1 bögre)
80 ml olívaolaj
2 teáskanál méz
Krémhez:
175 g sótlan pekándió
1 citrom facsart leve
300 g fagyasztott erdei gyümölcs keverék (vagy málna, eper, stb.)
40 g gluténmentes kakaópor
2 teáskanál méz
2 evőkanál kókuszkrém (kb. 30 ml)
80 g kakaóvaj
A pekándiót tegyük egy edénybe, öntsük fel vízzel és áztassuk 2 órán át.
Az alaphoz a diót daráljuk le. A citromot mossuk meg, reszeljük le a héját, majd keverjük a darált dióhoz.
Az olajat, a mézet és a fagyasztott gyümölcsöket tegyük az aprítógépbe, majd aprítsuk simára. Keverjük a gyümölcskrémhez a citromhéjas darált diót, majd az így kapott masszát terítsük el egyenletesen egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformába és helyezzük a fagyasztóba körülbelül 30 percre.
A krémhez tegyük az összetevőket az aprítógépbe, majd aprítsuk míg krémes állagot nem kapunk. Ha kisebb aprítógépünk van, tegyük először a lecsöpögtetett pekándiót, a frissen facsart citromlevet és a kakaóport, majd azt leturmixolva tegyük át egy másik edénybe. Második körben helyezzük az aprítógépbe a fagyott gyümölcsöket, a mézet és a kókuszkrémet majd ezt is jól turmixoljuk össze.
Végül keverjük össze a két masszát, majd dolgozzuk bele az enyhén megolvasztott kakaóvajat is.
Vegyük ki a torta alapját a fagyasztóból, majd helyezzük rá a krémet és osszuk el rajta egyenletesen. A kész tortát tegyük vissza a fagyasztóba tálalásig (1 órára minimum).
Friss erdei gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.
Receptünkben az erdei gyümölcs keverék fekete és piros ribiszkéből, málnából, szederből és áfonyából áll.
A kókuszos tészta elkészítése: A tojásfehérjéket robotgéppel kemény habbá verjük. Félidőben hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, amíg a cukorszemcsék el nem olvadnak. A liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a lisztet, a porcukorral a szódabikarbónával és a sütőporral. Egy másik tálban keverjük össze a vaníliakivonatot a joghurttal és a tojással. Ezt a keveréket öntsük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőport, a kakaót, és a lisztet is. A csokoládét vízgőz fö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű