10 evőkanál zabkorpa
6 tojás
4 teáskanál Stevia por
10 evőkanál víz
1 teáskanál szalalkáli
Pici olaj
A tojássárgáját habosra keverjük a Steviaval, majd hozzákeverjük a zabkorpát, a szalalkálit, a 10 evőkanál vizet, és óvatosan bele forgatjuk a tojásfehérje habját is.
A tepsit kiolajozzuk, ezzel megakadályozzuk, hogy a sütink leragadjon, beleöntjük a kevert tésztát és előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
Fontos: A sütési idő alatt ne nyissuk ki a sütőt!!
1 szelet zabkorpás piskóta: 68/ Kcal.
1. A lisztet a zsírral vagy margarinnal elmorzsoljuk. 2. A cukrot, egész tojásokat, langyos tejben feloldott szalalkálit összekeverjük. 3. Felezzük a keveréket, felébe kevé...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz6 dl tejet meglangyosítunk, belemorzsolunk 6 dkg élesztőt és beleteszünk 1 ek porcukrot. Amikor az élesztő megkel, 10 dkg vajjal, 4 tojássárgájával, 2 pohár rummal, késhegynyi sóva...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kekszet apró darabokra törjük. A vajat a cukorral és az őrölt fahéjjal habosra keverjük és összedolgozzuk a keksszel, hozzáadjuk az almalevet is. Mikor egy masszát kapunk belőle,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral felforraljuk, majd levesszük a tűzről és óvatosan belekeverjük a tojások sárgáját és citromhéjat, végül a mákot. A szikkadt kalácsot közepes méretű kockákra vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű