70 dkg csirkezúza
2 db vöröshagyma (felkockázva)
0.5 db paprika
1 db paradicsom (felkockázva)
4 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
1 dl víz
A zúzát alaposan megmossuk, és 2-3 darabra vágjuk.
Olajon megpároljuk a hagymát, megszórjuk pirospaprikával - érdemes ilyenkor a fazekat levenni a tűzről, nehogy megégjen a paprika - majd beletesszük a zúzát, és pirítjuk, azaz pörköljük.
Felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi, beletesszük a paprikát és a paradicsomot, fűszerezzük, és fedő alatt lassú tűzön puhára főzzük. Ha szükséges pótoljuk a vizet, de mindig csak keveset adjunk hozzá, hogy jó sűrű szaftot kapjunk. Ha van otthon egy kis száraz vörösbor, akkor fél decit öntsünk a fazékba.
Kínálhatjuk tarhonyával, galuskával, vagy egyszerűen kenyérrel.
Először készítsük el a tölteléket. Ehhez a puha vajba elkeverjük az aprított petrezselymet, a préselt fokhagymát, majd a megsütött és felaprított bacon szalonnát. Sózzuk borsozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy edénybe beleütjük a tojásokat, majd ebbe tesszük a fűszereket. Kikeverjük és hozzáadjuk a tejet is, amivel szintén elkeverjükBeletesszük a lisztet és összekeverjük, majd a sajt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet kicsontozzuk, és feldaraboljuk. A lisztet a fűszerekkel, és a zúzott fokhagymával összekeverjük, és beleforgatjuk a húsokat. Egy kivajazott tepsibe fektetjük a csirk...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűOlívaolajon pár perc alatt megpároljuk a spenótot, amire rákanalazzuk a ricottát, és jól elkeverjük. Az egészet megborsozzuk, sózzuk, és szerecsendiót reszelünk rá. A csirkemellet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű