menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött paprika


Írta:

Elk. idő: 1-1,5 óra
Adag: 6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1/2 kg darálthús
15 dkg basmati rizs (Egy 2 decis pohárnyi)
3 db tojás
fél fej hagyma
1 csapott ek. só
1 mk. bors
1 mk. pirospaprika
3-4 db. zöldpaprika
A mártáshoz paradicsomkonzerv. (Aranyfácán)


Elkészítés:


A gombóchoz tartozó alapanyagokat összegyúrom.
Kóstoljunk,hogy kellőképpen sós-e.
Akkor sokkal finomabb,ha a hagymát előbb olajon megpirítom.
A konzervparadicsomot összekeverem vízzel,egy széles lábosban.
Teszek bele fél evőkanál sót, 1 kávéskanál dia-wellness negyedannyi édesítőt.
Mikor felforrt belerakom a gombócokat és a megtöltött paprikákat.
Fedő alatt főzöm alacsony lángon legalább 1 órát,hogy a rizs is megpuhuljon. Ha megfőtt kiveszem a gombócokat és berántom.
Rántás:
4 csapott ek. teljes kiőrlésű tönkölylisztet beleteszek az olajba,megpirítom,kevés hideg vízzel felengedem,majd a mártáshoz adom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Szilvia
EGYSZERŰ SZILVÁS GOMBÓC
EGYSZERŰ SZILVÁS GOMBÓC

A szilvákat félbevágjuk, és mindegyik közepébe teszünk egy kiskanál fahéjas porcukrot a mag helyére. A megtiszított krumplit kockára vágjuk, puhára főzzük, majd jól lecsepegtetjü...

Elkészítési idő: 90
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lecsó cseréptálban
Lecsó cseréptálban

.A paradicsomot héjazzuk. paprikával hagymával együtt felszeleteljük. Virslit felkarikázzuk. Szalonnát felcsíkozzuk zsírjára sütjük. A zsíron megpirítjuk a tarhonyát. Mindent a beá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Tejfölös gombapörkölt
Tejfölös gombapörkölt

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, amire aztán rádobjuk a hagymát, amit üvegesre párolunk. Erre jöhet majd a gomba is, amit ugyancsak szépen átpirítunk. Ennél a pontná...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tányérhús almamártással
Tányérhús almamártással

A húsokat és a csontot alaposan megmossuk. A csont végét sóval vastagon bedörzsöljük, (így nem jön ki a velő). A húsokat és a csontot hideg vízben feltesszük főni (alacsony lángon...

Elkészítési idő: 240 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk