1/2 kg darálthús
15 dkg basmati rizs (Egy 2 decis pohárnyi)
3 db tojás
fél fej hagyma
1 csapott ek. só
1 mk. bors
1 mk. pirospaprika
3-4 db. zöldpaprika
A mártáshoz paradicsomkonzerv. (Aranyfácán)
A gombóchoz tartozó alapanyagokat összegyúrom.
Kóstoljunk,hogy kellőképpen sós-e.
Akkor sokkal finomabb,ha a hagymát előbb olajon megpirítom.
A konzervparadicsomot összekeverem vízzel,egy széles lábosban.
Teszek bele fél evőkanál sót, 1 kávéskanál dia-wellness negyedannyi édesítőt.
Mikor felforrt belerakom a gombócokat és a megtöltött paprikákat.
Fedő alatt főzöm alacsony lángon legalább 1 órát,hogy a rizs is megpuhuljon. Ha megfőtt kiveszem a gombócokat és berántom.
Rántás:
4 csapott ek. teljes kiőrlésű tönkölylisztet beleteszek az olajba,megpirítom,kevés hideg vízzel felengedem,majd a mártáshoz adom.
Terítsd ki a tésztát egy sütőpapírra, és szórd meg reszelt sajttal. Fektess rá néhány szelet bacont, és üss rá 3-4 tojást.Fűszerezd kedved szerint, végül szórd meg egy kis snidling...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockára vagy vékony karikára vágott krumplit, és felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje. Hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KönnyűEgy nagyobb fazékban vizet teszünk fel forrni, és megsózzuk. A nokedli tésztáját a lisztből, tojásokból, csipetnyi sóval és a vízzel összeállítjuk. A forrásban lévő vízbe belesza...
Elkészítési idő: 40perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet megtisztítjuk, felcsíkozzuk, majd egy tálba téve addig folyatjuk rá a hideg vizet, míg a lefolyó víz már nem zavaros. Ezután lecsurgatjuk. A hagymát apróra felkoc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű