Húshoz:
60 dkg sertéskaraj
50 dkg burgonya
4 ek reszelt torma
5 ek liszt
2 tk keményítő
tej, amennyit felvesz
olaj a sütéshez
2 tojás
só, bors
Köret:
1 kg lisztes burgonya
2 fej fokhagyma
1 ek olivaolaj
kb. 1.5 dl tej ( amennyit felvesz)
5 dkg vaj
só, bors
A körethez a fokhagyma gerezdeket olajjal lekent fóliába csomagoljuk.180°C-on 60 perc alatt puhára sütjük.
Közben a húst megtisztítjuk, felszeleteljük, kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
A megtisztított krumplit lereszeljük, kinyomkodjuk alaposan, majd összekeverjük a tormával, keményítővel, tojással és 2tk liszttel. Ízesítjük sóval és borssal. Ha sűrűnek találjuk, kevés tejjel lazíthatunk az állagán.
A húst elsőként lisztbe forgatjuk, majd bevonjuk a rösztivel. Bő olajban, közepes hőfokon, oldalanként 4-5 perc alatt pirosra sütjük.
A már megsült fokhagymákat kibontjuk a héjából, és szitán áttörjük, majd serpenyőbe tesszük. Hozzáadjuk a tejet, a vajat, sót, borsot, és addig melegítjük, míg a vaj felolvad.
A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, majd pürévé törjük. Hozzáadjuk a fokhagymás keveréket, és lassú tüzön felmelegítjük, jól elkeverjük.
A káposztát és a vöröshagymát vékony csíkokra vágjuk és felöntjük annyi paradicsomlével, hogy jól ellepje (a sűrített paradicsom ot előzőleg simára elkeverjük vízzel). Sózzuk, ízlé...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA darált húst egy tálba tesszük, hozzá adjuk a tojást az apróra vágott kis fej hagymát, rizst, ízesítjük ízlés szerint, só, bors, pirospaprika. Majd jól összekeverjük és gombócokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket lereszelem, és elkeverem a liszttel meg a darával. A tojást és a sót egy külön pohárban felverem. Egy nagy serpenyőben olajat forrósítok. A tojást közvetlenül a sütés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Készítsd elő a hozzávalókat, a hagymát pucold meg, 2. Végy elő egy mélyebb, nagy serpenyőt, és egy kis olajon dinszteld meg a hagymát, amikor pedig már félig üveges, add...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes