1,5 kg krumpli
1 kg darált hús
fokhagyma
1 kis üveg salsa dip szósz
vöröshagyma
6 szál répa
2 dl tej, a püréhez
1 ek margarin a püréhez
só, bors
1 tojás
A krumplit megfőzzük, és pürét készítünk belőle.
A répát karikára vágjuk. A felaprított hagymákkal olajon megdinszteljük, és víz hozzáadásával puhára pároljuk.
Hozzáadjuk a darált húst, a fűszereket és végül a szószt.
Tepsibe vagy jénaiba beletesszük a húsos ragut, rá a pürét, majd tojással megkenjük a tetejét. Sütőben, 180 °C-on, 1/2 óra alatt megsütjük.
A legegyszerűbb, ha kuktában készítjük az ételt. Az apró kockára vágott húsos szalonnának kisütjük a zsírját, és ezen megdinszteljük a felaprított vöröshagymát és az áttört fokhagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húshoz kavarjuk a hozzávalókat ,jól kidolgozzuk ,ha túl lágy még adunk hozzá kevés kenyérmorzsát -vizet teszünk forralni a tésztának, külön edénybe a húsgolyóknak -amíg...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesA pacalt több vízben átmosom, forró vízzel leforrázom, majd csíkokra vágom. A bográcsot a zsírral körbekenem, a maradékot az alján hagyom, és ezen megpárolom a vörös hagymát. Megfu...
Elkészítési idő: 6 óra Nehézség: NehézA káposztákat leveleire szedem, majd forrásban lévő vízben meggyengítem őket. Két deci olajon megpirítom a rizst, felöntöm egy bő liter vízzel és 10 percig főzöm (el is fővi azt)....
Elkészítési idő: 2 h Nehézség: Könnyű