1,5 kg krumpli
1 kg darált hús
fokhagyma
1 kis üveg salsa dip szósz
vöröshagyma
6 szál répa
2 dl tej, a püréhez
1 ek margarin a püréhez
só, bors
1 tojás
A krumplit megfőzzük, és pürét készítünk belőle.
A répát karikára vágjuk. A felaprított hagymákkal olajon megdinszteljük, és víz hozzáadásával puhára pároljuk.
Hozzáadjuk a darált húst, a fűszereket és végül a szószt.
Tepsibe vagy jénaiba beletesszük a húsos ragut, rá a pürét, majd tojással megkenjük a tetejét. Sütőben, 180 °C-on, 1/2 óra alatt megsütjük.
A művelet gyakorlatilag egy sertéspörkölt elkészítésével kezdődik, amihez a bográcsban a szalonnát kiolvasztom, megfonnyasztom rajta a köménymaggal a feldarabolt paprikákat. Rádobo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit megmossuk, megpucoljuk és felkarikázzuk. Vajjal kikent hőálló tálba tesszük a felét, fűszerezzük, rátesszük a paradicsom karikákat, a feta sajtot, majd a felkarikázott v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz előmelegítjük a sütőt. A sonkát szegfűszegekkel tűzdeljük, majd belehelyezzük egy jénai tálba, amit lazán fóliával fedünk. 2 1/2 és 3 órát sütjük között. Az utolsó 10 perc süté...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA gombát megtisztítjuk és mérettől függően felezzük vagy negyedeljük. A hagymát apróra vágjuk. Egy kevés olajon megdinszteljük a hagymát majd, ha már üveges, lehúzzuk a tűzről és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű