Vakarcs
Hozzávalók:
1 kg burgonya
1 tasak szárított élesztő
Víz
1 púpozott evőkanál zsír
Só, bors
Liszt
1 tojás
Elkészítése:
1. Pucoljuk meg, majd főzzük meg enyhén sós vízben a burgonyát. A puhára főtt krumplit, vágjuk kockákra.
2. Az élesztőt 1,5-2 dl langyos vízben lefuttatjuk, zsírral, sóval, borssal a langyosra hűlt burgonyával összedolgozzuk.
3. Tegyünk hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz, hogy nyújtható legyen. Felezzük meg ezt a tésztát.
4. Adagonként elnyújtjuk, és zsiradékkal enyhén kikent lemeztepsibe tesszük (két tepsivel lesz belőle).
5. A tetejét átlósan becsíkozzuk, és tojással megkenjük. Némi pihentetést követően előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük.
6. A kisült tésztát tenyérnyi darabokra szaggatjuk. Hideg tejföllel tálaljuk.
- és kb 4dl cukros tej-ennek egy kevés részében futtatjuk az élesztőt- Mindent összegyúrunk, akkor jó,ha kézre már nem ragad,könnyen alakítható.45 percig kelesztjük és három részr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy tálba belerakosgatjuk a gyümölcsöket. Én ribizlit, narancsot, rumos meggyet, banánt, ananászt, kivit tettem bele. A rumos meggy saját eltevés, beleöntöttem a levével eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingport egy kevés tejjel kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett kissé besűrítjük. Egyet forralunk rajta, és akár azon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA birsalma befőtett és 2 liter vizet felteszek egy lábasba. Amikor elkezd forrni beleteszem a fűszereket Végül 15-20 perc után, ha a birsalma megpuhult a tejfölböl és lisztből ha...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű