Családireceptkönyv.hu

Vakarcs 3


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Vakarcs


Hozzávalók:

1 kg burgonya
1 tasak szárított élesztő
Víz
1 púpozott evőkanál zsír
Só, bors
Liszt
1 tojás

Elkészítés:






Elkészítése:

1. Pucoljuk meg, majd főzzük meg enyhén sós vízben a burgonyát. A puhára főtt krumplit, vágjuk kockákra.

2. Az élesztőt 1,5-2 dl langyos vízben lefuttatjuk, zsírral, sóval, borssal a langyosra hűlt burgonyával összedolgozzuk.

3. Tegyünk hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz, hogy nyújtható legyen. Felezzük meg ezt a tésztát.

4. Adagonként elnyújtjuk, és zsiradékkal enyhén kikent lemeztepsibe tesszük (két tepsivel lesz belőle).

5. A tetejét átlósan becsíkozzuk, és tojással megkenjük. Némi pihentetést követően előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük.

6. A kisült tésztát tenyérnyi darabokra szaggatjuk. Hideg tejföllel tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Edit
Bodzás szamóca krémleves
Bodzás szamóca krémleves

Megmossuk a szamócát, és előkészítjük a turmixot. A szamócából 3-4 szemet félreteszünk későbbre. A szamócát egy kevés tejjel a turmixba öntjük, és elkeverjük egyenletesre, majd ho...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kocsonya
Kocsonya

fazékban feltesszük a tűzhelyre,felöntjük vízzel. Felforraljuk ,leszedjük a habját ezután beletesszük a zöldségeket, fűszereket. Lassú tűzön addig főzzük míg a hús le nem válik a c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Egzotikus gyümölcsleves csokis eperszemekkel
Egzotikus gyümölcsleves csokis eperszemekkel

Az almát meghámozom és kockára vágom. A vizet 2 e.k. cukorral a fűszerekkel felforralom és az almát 2-3 percig főzöm benne. Beleteszem a konzervet és öszzefőzöm 2-3 percig, majd h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: keria
Meggyleves
Meggyleves

A magozott meggyet egy kisebb fazékban a cukorral és a vaníliás cukorral átpároljuk 5 perc alatt, majd 1,5- 1,8 liter vízzel felöntjük és kb. 15-20 percig főzzük. A liszte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk