Családireceptkönyv.hu

Vakarcs 3


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Vakarcs


Hozzávalók:

1 kg burgonya
1 tasak szárított élesztő
Víz
1 púpozott evőkanál zsír
Só, bors
Liszt
1 tojás

Elkészítés:






Elkészítése:

1. Pucoljuk meg, majd főzzük meg enyhén sós vízben a burgonyát. A puhára főtt krumplit, vágjuk kockákra.

2. Az élesztőt 1,5-2 dl langyos vízben lefuttatjuk, zsírral, sóval, borssal a langyosra hűlt burgonyával összedolgozzuk.

3. Tegyünk hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz, hogy nyújtható legyen. Felezzük meg ezt a tésztát.

4. Adagonként elnyújtjuk, és zsiradékkal enyhén kikent lemeztepsibe tesszük (két tepsivel lesz belőle).

5. A tetejét átlósan becsíkozzuk, és tojással megkenjük. Némi pihentetést követően előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük.

6. A kisült tésztát tenyérnyi darabokra szaggatjuk. Hideg tejföllel tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Margaréta,mandulás csokoládéval
Margaréta,mandulás csokoládéval

- és kb 4dl cukros tej-ennek egy kevés részében futtatjuk az élesztőt- Mindent összegyúrunk, akkor jó,ha kézre már nem ragad,könnyen alakítható.45 percig kelesztjük és három részr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Görög gyümölcsleves
Görög gyümölcsleves

Egy nagy tálba belerakosgatjuk a gyümölcsöket. Én ribizlit, narancsot, rumos meggyet, banánt, ananászt, kivit tettem bele. A rumos meggy saját eltevés, beleöntöttem a levével eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Pudingos meggyleves (Zé)
Pudingos meggyleves (Zé)

A pudingport egy kevés tejjel kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett kissé besűrítjük. Egyet forralunk rajta, és akár azon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Attila
Birsalma leves (Busi)
Birsalma leves (Busi)

A birsalma befőtett és 2 liter vizet felteszek egy lábasba. Amikor elkezd forrni beleteszem a fűszereket Végül 15-20 perc után, ha a birsalma megpuhult a tejfölböl és lisztből ha...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk