Családireceptkönyv.hu

A legolcsóbb karácsonyfadísz: otthoni habkarika!


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


tojás fehérje,porcukor,étel szinezék esetleg

Elkészítés:




A gyárinál finomabb, szebb - és sokkal küzdelmesebb.

Az öntudatos karácsonyfadíszítő egy percet sem habozik, ha döntenie kell, hogy boltban kapható, vagy saját készítésű habkarikát aggasson-e a fára. Lendületből felgyűri az ingujját, és munka után, pihenés helyett nekiáll habkarikát gyártani.

Na de miből készül ez a gyerekkori emlékeket ébresztő, színcukor édesség? Semmi másból, mint tojásfehérjéből és cukorból. Na jó, meg egy kicsi citromléből. Viszont ezekkel az alapanyagokkal rendesen meg kell küzdeni: nem elég szimplán összekeverni őket, aztán hopp a sütőbe! Gőz felett turmixolhatjuk, gőz nélkül kevergethetjük bő fél óráig, utána habzsákból mintanyomás, és hosszas szárítás következik

Trükkök, tippek, praktikák:


A szenvedésekről szóljon a Táfelspicc avatott szakértője:

"Egy lábasba vizet teszünk, melegíteni kezdjük és a masszát gőz fölött turmixoljuk tovább. Vigyázzunk, hogy a keverőtál alja ne érjen a vízbe. Addig folytassuk a keverést, amíg fel nem robban a robotgép, vagy a már keményebb állagú langyos masszában már nem érezzük a cukorszemcséket.

... Ekkor habzsákba tesszük és szerencsétlen mozdulatokkal göcsörtöket karikákat, szíveket, kisangyalkát stb. formázunk belőle. Színezhetjük is, én ezzel nem kínlódtam, már attól sokkot kaptam, hogy a habkarika miatt aranyszínű cukorgyöngyöket vásároltam." (Bővebb részletekért kattintson a teljes cikkre!)

A lényeg, hogy végre kész vannak a karikák, szívek, kisangyalok, elégedetten hátradőlhetünk; a nehezén már túl vagyunk. Most már csak a megfelelő (a többi díszhez színben harmonizáló) akasztók, cérnák kellenek, és ezeket már rá is fűzhetjük a habkreációkra.Egy fontos feladat maradt karácsonyig! Ne együk meg a díszeket - különben kezdhetjük az egészet előröl!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Almás – répás szelet
Almás – répás szelet

Elkészítési javaslat 1.Az első hét hozzávalót kézi habverővel simára keverem, majd beleszitálom a lisztet, hozzáadom a sütőport, szódabikarbónát, sót, végül beleforgatom a répa és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edit
PALACSINTA II.
PALACSINTA II.

Sűrű masszát készíteni botmixerrel pici olajon sütni. Teflon edénynél nem feltétlenül kell alá olaj.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Henrietta
Vaniliapudingos Raffaelló
Vaniliapudingos Raffaelló

A vizet a cukorral, az olvasztott vajjal és egy kevés aromával elkezdem melegiteni mig szirpuos állaga nem lesz. Közben a vanilia pudingot megfőzzük. A sziruphoz folyamatos k...

Elkészítési idő: 2óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Karnevál szelet
Karnevál szelet

Piskóta készítése: A tojásokat a cukorral habosra keverjük elektromos habverővel 10 perc alatt. A pudingport, a lisztet, a kakaóport és a sütőport elkeverjük, és a cukros toj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk