20 dkg káposztalevél
10 dkg rizs
30 dkg darált sertéshús
1 fej hagyma
3,5 dl tejföl
2-3 gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt bors
1 mokkáskanálnyi őrölt kömény
olaj
vaj a tál kikenéséhez
A leveleket mosd át jó alaposan, majd forró vízben mártsd meg mindet 15-20 másodpercig, aztán szedd ki és tedd félre őket. Készítsd el a rizst, ha zacskósat készítesz, akkor úgy, ha pedig normál változatot, akkor vékony olajon pirítsd pár percig, majd öntsd fel kétszeres mennyiségű vízzel, sózd, fűszerezd kedvedre és főzd puhára. A hagymát kockázd felEgy serpenyőben forrósíts annyi olajat, amennyin a hagymát üvegesre tudod pirítani. majd tégy is így, aztán tedd rá a húst, a kömény társaságában. Pirítsd fehérre, majd sózd, borsozd és reszeld rá a fokhagymát is.
Az elkészült rizst add hozzá, keverd még át párszor, majd vedd le a tűzhelyről. Egy tűzálló edényt vajazz ki, majd tégy az aljára egy réteg káposztalevelet.Adagolj rá egy réteg húsos keveréket, aztán arra még egy réteg káposztalevelet és így tovább, készíthetsz csak egy réteget, de akár hármat is, amelyik megoldás szimpatikus, azt válaszd! A tejfölt keverd fel, némi víz társaságában, hogy kicsit lágyabb legyen, majd oszlasd el a rakottas tetején. 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt süsd készre.
A tarjákat megtisztítjuk, fűszerezzük, megkenjük 4 gerezd aprított fokhagymával és mustárral mindkét oldalukat. Egy tálba tesszük, fóliával betakarjuk, és minimum egy éjszakát...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: KönnyűA kenyeret bevagdaljuk keresztbe vagy hosszába, teljesen mindegy... és minden finomságot közzé pakolunk jó bőven - ne sajnáljuk! A tetejét megszórjuk reszelt sajttal még. és röv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPici olajat melegítünk, majd ráöntjük a rizst, kissé megsózzuk, és egy picit megpirítjuk. Mikor már szinte az egész inkább fehér, mint átlátszó. Mikor kissé megpirultak, akkor fel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz elkészítése roppant egyszerű. Daraboljunk, majd tegyük késes aprítóba. A massza legyen teljesen pépes állagú. Terítsük ki a tapadásmentes lapra, és pár óra alatt aszaljuk meg....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű