20 dkg káposztalevél
10 dkg rizs
30 dkg darált sertéshús
1 fej hagyma
3,5 dl tejföl
2-3 gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt bors
1 mokkáskanálnyi őrölt kömény
olaj
vaj a tál kikenéséhez
A leveleket mosd át jó alaposan, majd forró vízben mártsd meg mindet 15-20 másodpercig, aztán szedd ki és tedd félre őket. Készítsd el a rizst, ha zacskósat készítesz, akkor úgy, ha pedig normál változatot, akkor vékony olajon pirítsd pár percig, majd öntsd fel kétszeres mennyiségű vízzel, sózd, fűszerezd kedvedre és főzd puhára. A hagymát kockázd felEgy serpenyőben forrósíts annyi olajat, amennyin a hagymát üvegesre tudod pirítani. majd tégy is így, aztán tedd rá a húst, a kömény társaságában. Pirítsd fehérre, majd sózd, borsozd és reszeld rá a fokhagymát is.
Az elkészült rizst add hozzá, keverd még át párszor, majd vedd le a tűzhelyről. Egy tűzálló edényt vajazz ki, majd tégy az aljára egy réteg káposztalevelet.Adagolj rá egy réteg húsos keveréket, aztán arra még egy réteg káposztalevelet és így tovább, készíthetsz csak egy réteget, de akár hármat is, amelyik megoldás szimpatikus, azt válaszd! A tejfölt keverd fel, némi víz társaságában, hogy kicsit lágyabb legyen, majd oszlasd el a rakottas tetején. 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt süsd készre.
A burgonyákat meghámozzuk, lereszeljük. Hozzáadjuk a lisztet (a burgonyától függ, mennyi levet enged, mennyi lisztet vesz fel), a tojást, a sót, a borsot, a kukoricát, a zöldet íz...
Elkészítési idő:fél órát állni hagyni, majd palacsintasütőben megsütni. Töltelékként én csinálok egy kis chilli con carne-t, lilahagymát apró kockákra, mexikói zöldségkeverék, pár darab virsli...
Elkészítési idő:A hust kissebb kockakra vagom A hagymat is aprora vagom Az olajon a hust megforgatom, addig, ameddig kifeheredik, hozza teszem a hagymat, es egyutt is parolom nehany percig Az e...
Elkészítési idő: 90 perc