Tészta:
7 tojássárgája
20 dkg cukor
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
11 evőkanál víz
2 evőkanál olaj
Krém:
7 tojásfehérje
7-10 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
5-6 dl tej
Hab:
4 dl Hulala habtejszín
reszelt csokoládé
A tésztához a tojássárgáját keverjük ki a cukorral, a vízzel és az olajjal, majd dolgozzuk hozzá a sütőporos-kakaós lisztet. Sütőpapírral bélelt, 30 × 33 cm-es tepsiben, előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig. A krémhez a pudingporból és a tejből a megszokott módon készítsük a pudingot, és jó sűrítsük be. A tojások fehérjét a cukorral verjük kemény habbá, majd még forrón keverjük össze a habbal, kenjük a tészta tetejére, és tegyük vissza a sütőbe 10-15 percre közepes hőfokon. Ha elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd a felvert tejszínt simítsuk a tetejére, és szórjuk meg reszelt csokival.
A sütőt előmelegítem 180 fokra. Egy kisebb tepsibe fogom sütni a tésztát./ 20 x 23 cm / A tésztához a lisztet, cukrot , sót és a hideg vajat gyors mozdulatokkal összemorzsolom, v...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: 160 fokra melegítjük elő a sütőt. Egy 20 cm x 20 m-es sütőtálat kibélelünk sütőpapírral. Elválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét felverjük habnak. Félretess...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tészta elkészítése: verjük fel a tojásfehérjét, a cukorral kemény habbá, majd keverjük hozzá a lisztet és a kókuszreszeléket. Egy 37 x 23-as tepsibe tegyünk sütőpapí...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz