Sütök 3 lapot, laponként a hozzávalók:
5 tojás
10 dkg porcukor
10 dkg finomliszt
4 g sütőpor
3 evőkanál víz
3 dkg reszelt csokoládé
Csokikrém:
25 dkg kristálycukor
1 dl víz
3 evőkanál kakaópor
2 evőkanál citromlé
10 dkg étcsokoládé
2 tojás
25 dkg vaj
25 dkg margarin
A tojások sárgáját kikeverem a porcukorral, a vízzel, s hozzáadom az átszitált lisztet, a sütőport, és a tojásfehérje keményre vert habját. Lazán belekeverem a reszelt csokit is, majd sütőpapírral bélelt, 30 × 40 cm-es tepsiben megsütöm (tűpróba). Mikor a lapok langyosak, leszedem a sütőpapírt, s hagyom teljesen kihűlni.
Cukrot a vízzel, a kakaóporral és a citromlével összeforralom. Mikor főni kezd, levesszem a tűzről, és hozzámixelem a tábla csokoládét és az egész tojást. Simára dolgozom, és hagyom kihűlni. Kihűlés után hozzá kell keverni 2 × 25 dkg habosított zsiradékot, vagyis a vajat és a margarint. Megtöltöm a lapokat csokikrémmel, egy keveset hagyok a krémből a süti tetejére. Csokidarával díszítettem. Hűtőben levő dermedés után szeletekre metéltem.
A tésztát kiolvasztjuk, hogy nyújtható legyen. Kettévágjuk. Kinyújtjuk az egyik felét téglalap formára (25*35 cm-es re), majd egy tepsi hátán aranyszínűre sütjük pár perc alatt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésza hozzávalóiból puha masszát gyúrunk, kis darabokat csípünk belőle és a sütőformába nyomkodjuk a közepén kis mélyedést hagyunk a krémnek. 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt k...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA cukorból a vízzel szirupot főzünk. A tojások fehérjét (robottal) kemény habbá verjük. (Tehetünk bele néhány csepp citromlevet, attól keményebb lesz.) Hozzáöntjük a forró szirupo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű