Sütök 3 lapot, laponként a hozzávalók:
5 tojás
10 dkg porcukor
10 dkg finomliszt
4 g sütőpor
3 evőkanál víz
3 dkg reszelt csokoládé
Csokikrém:
25 dkg kristálycukor
1 dl víz
3 evőkanál kakaópor
2 evőkanál citromlé
10 dkg étcsokoládé
2 tojás
25 dkg vaj
25 dkg margarin
A tojások sárgáját kikeverem a porcukorral, a vízzel, s hozzáadom az átszitált lisztet, a sütőport, és a tojásfehérje keményre vert habját. Lazán belekeverem a reszelt csokit is, majd sütőpapírral bélelt, 30 × 40 cm-es tepsiben megsütöm (tűpróba). Mikor a lapok langyosak, leszedem a sütőpapírt, s hagyom teljesen kihűlni.
Cukrot a vízzel, a kakaóporral és a citromlével összeforralom. Mikor főni kezd, levesszem a tűzről, és hozzámixelem a tábla csokoládét és az egész tojást. Simára dolgozom, és hagyom kihűlni. Kihűlés után hozzá kell keverni 2 × 25 dkg habosított zsiradékot, vagyis a vajat és a margarint. Megtöltöm a lapokat csokikrémmel, egy keveset hagyok a krémből a süti tetejére. Csokidarával díszítettem. Hűtőben levő dermedés után szeletekre metéltem.
A krémhez először kikeverjük a tojássárgáját a 20 g cukorral és a kikapart vanília magjával. Amikor habos, hozzákeverjük a mascarponét. A tojásfehérjét felverjük a 60 g cukorral és...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítése: A grillázs elkészítése: A grillázshoz 20 dkg durvára vágott dióhoz keverjünk 2-3 ek kristálycukrot, majd állandó kevergetés mellett, karamellizáljuk aranybarnára...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTészta hozzávalóit összegyúrjuk, két lapot nyújtunk. Egyik lapot tepsibe tesszük. A 6 tojásfehérjéből habot készítünk, hozzáadjuk a porcukrot majd a kókuszt. Ezt a masszát rásimít...
Elkészítési idő: 2 ó Nehézség: Könnyű1. A krémet készítem elöször, hogy tudjon kihűlni. A tejet feltesszük melegedni, kb. 4 dl-t, a maradékban belekeverjük a pudingport a cukrot és a vaníliás cukrot, mikor a tej felfo...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű