6 darab tojás
6 evőkanál finomliszt
6 evőkanál kristálycukor
1/2 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
3-4 dl tejszín
ízlés szerint magozott meggy
1 tábla étcsokoládé
2 evőkanál étolaj
1 csomag vaniliás pudingpor
6 tojásból a piskótának valókat összekevertem majd kiöntöttem belőle az 1/3-át amihez raktam egy kis kakaóport.A fehér részét elsimítottam a tepsibe,a kakaós részt pedig foltokba rácsurgattam,majd megsütöttem.Amikor kihűlt kettévágtam.
Mélyhűtött meggyet kiengedtem,kimagoztam majd kifacsartam a levét.Öntöttem a léhez még annyi vizet,hogy kb 3dl legyen,majd adtam hozzá cukrot és egy csomag vanília pudingot hozzákevertem és kis lángon sűrű pudingot főztem.
kb.3-4 dl tejszínt, cukorral és egy kicsi habfixálóval felvertem.Amikor a puding kihűlt belekevertem a meggyet és 4-5 kanál habot.A kettévágott piskótát megtöltöttem a meggyes krémmel.A tetején elkentem a maradék tejszínhabot.Étcsokoládét egy kis olajjal gőz fölött megolvasztottam és a süti tetejére csurgattam.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, majd 20 percre hűtőbe tesszük. A krémhez a fél liter tejet, cukrot és pud...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, és ha nagyon sűrű, még keverünk bele egy kis tejet, de csak annyit, hogy a tészta könnyen keverhető, de sűrű legyen. A hozzávalókat (az olajon kívül)...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű◾️A leveles tésztát a rövidebb felénél fogva feltekerjük, majd tizenkét karikára vágjuk, melyeket egyenként kinyújtunk, körülbelül 3 mm vékonyra. ◾️A lapocskáinkkal kibéleljük a...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot és a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A diót, a sütőport és a lisztet összekeverjük és beleforgatjuk a habba, rumaromával...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű