Grízes -krémes. Tepsi:36x28
8 db tojás,
8 csapott ek finomliszt,
8 csapott ek porcukor,
1 csomag sütőpor,
1 tk cukrozatlan kakaópor.
A krémhez:
1 l tej,
140 g búzadara,
20 dkg porcukor,
25 dkg margarin,
1 csomag vaníliás cukor,
egy kicsi kakaópor a tetejét megszórni.
A 8 tojássárgáját kikeverjük a 8 kanál porcukorral.
A lisztbe keverjük a sütőport és a kakaót.
A tojásfehérjét felverjük.
A kikevert tojássárgához adjuk sütőporos-kakaós lisztet, és óvatosan belekeverjük a felvert habot.
Sütőpapírral bélelt gáztepsiben ebből egy kakaós piskótát sütünk. Ha kihűlt, akkor kettőbe vágjuk.
Krém:
A tejből, darából, cukorból, vaníliás cukorból tejbegrízt főzünk. Hagyjuk kihűlni.
Amikor már kihűlt, hozzáadjuk a cukorral habosra kevert margarint.
Az alsó piskótára kenjük a krém felét, majd rátesszük a másik lapot, és a maradék krémet rákenjük.
Tetejét megszórjuk kakaóval.
Jó étvágyat kívánok!
1. A kávét lefőzzük, hűlni hagyjuk. 2. A tejszínt felverjük a porcukorral és a habfixálóval, majd hozzákeverjük a mascarpone-t is. 3. A kávét a rummal, tejjel és a vaníliás cukor...
Elkészítési idő: 15-20 perc Nehézség: KönnyűA liszteket a kakaóporral, szódabikarbónával összekeverjük. Az egész tojásokat a cukorral annyi ideig verjük, amíg jó habos lesz. majd hozzáadjuk a tejet, olvasztott vajat, mézet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tojásokat kissé felverjük, hozzáadjuk cukrot, az átszitált lisztet, kakaóport, sütőport és elkeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk és 180 fo...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesElkészítés: A tészta elkészítése: verjük fel a tojásfehérjét, a cukorral kemény habbá, majd keverjük hozzá a lisztet és a kókuszreszeléket. Egy 37 x 23-as tepsibe tegyünk sütőpapí...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz