menu

Családireceptkönyv.hu

Rigó Jancsi


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Piskóta:
3 tojás
60 g kristálycukor
60 g liszt
20 g kakaópor

Krém:
800 g tejszínhab
200 g étcsokoládé
1 csomag zselatin

Csokoládé bevonat:
80 g étcsokoládé
10 g vaj

Elkészítés:


Piskóta
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a kristálycukor felével habverővel habosra keverjük (kb 10 perc), majd félretesszük. A tojásfehérjét a kristálycukor másik részével habverővel kemény habbá verjük, majd a sárgákat óvatosan a kemény habba forgatjuk. Végül, szintén óvatosan, hogy a hab ne essen össze, hozzákeverjük a kakaóporral elkevert lisztet. Egy sütőlemezt sütőpapírral lefedünk, liszttel vékonyan megszórjuk, és az elkészített piskótából szögletes lapot formázunk a kenőkés segítségével. Majd előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük és 8-10 percig sütjük.

Krém
Az étcsokoládét apró darabokra törjük és egy tálba tesszük, melyet forrásban lévő víz fölé helyezzük, és főzőkanállal folyamatosan keverve felolvasztjuk. Vigyázzunk, ne legyen túl meleg. A gőzről levesszük, megvárjuk, amíg szobahőmérsékletű lesz. Közben elkészítjük a zselatint. Habverővel először a csokoládémasszához elkeverjük a tejszínhab 1/3 részét, a zselatint, majd főzőkanállal óvatosan hozzákeverjük a többi tejszínhabot, és hűtőbe tesszük.

Összeállítás
A kihűlt piskótalapról a sütőpapírt lehúzzuk, és két egyenlő részre vágjuk. Az egyik lapot tálcára tesszük és a csokoládékrémet vastagon, egyenletesen rákenjük. A másik piskótát csokoládéval áthúzzuk (bevonjuk) a következőképpen: keverőtálba 80 g darabokra tört csokoládét teszünk, hozzáadjuk a vajat és gőz felett kevergetve felolvasztjuk. A felolvasztott csokoládét a piskótalapra öntjük és száraz késsel egyenletesen elkenjük. Megvárjuk, míg a csokoládé megköt és forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk, végül a krém tetejére helyezzük.


Rigó Jancsi

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Somlói tekercs
Somlói tekercs

A tojásokat szétválasztottam. A fele cukorral és a sütőporral kikevertem a sárgákat. A fehérjét csipet sóval és a többi cukorral felvertem. 5 evőkanál liszttel elkevertem a sárgájá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyuszi
Gesztenyés krémes
Gesztenyés krémes

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Epres krémes
Epres krémes

Elkészítése: A kiengedett tésztát lisztezett deszkán ketté osztjuk, és vékonyra kinyújtjuk. Gáztepsibe helyezzük, villával kissé megszurkáljuk, majd 210 fokos, előmelegített sütőb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókuszkocka csoki krémmel töltve
Kókuszkocka csoki krémmel töltve

A 8 tojásból, a 8 kanál lisztből és a 8 kanál cukorból a sütőporral piskótát sütünk. A kihűlt piskótát lapjával kettévágjuk. A krémhez: A margarint a 15 dkg porcukorral kihabosítj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk