Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Rigó Jancsi


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Piskóta:
3 tojás
60 g kristálycukor
60 g liszt
20 g kakaópor

Krém:
800 g tejszínhab
200 g étcsokoládé
1 csomag zselatin

Csokoládé bevonat:
80 g étcsokoládé
10 g vaj

Elkészítés:


Piskóta
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a kristálycukor felével habverővel habosra keverjük (kb 10 perc), majd félretesszük. A tojásfehérjét a kristálycukor másik részével habverővel kemény habbá verjük, majd a sárgákat óvatosan a kemény habba forgatjuk. Végül, szintén óvatosan, hogy a hab ne essen össze, hozzákeverjük a kakaóporral elkevert lisztet. Egy sütőlemezt sütőpapírral lefedünk, liszttel vékonyan megszórjuk, és az elkészített piskótából szögletes lapot formázunk a kenőkés segítségével. Majd előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük és 8-10 percig sütjük.

Krém
Az étcsokoládét apró darabokra törjük és egy tálba tesszük, melyet forrásban lévő víz fölé helyezzük, és főzőkanállal folyamatosan keverve felolvasztjuk. Vigyázzunk, ne legyen túl meleg. A gőzről levesszük, megvárjuk, amíg szobahőmérsékletű lesz. Közben elkészítjük a zselatint. Habverővel először a csokoládémasszához elkeverjük a tejszínhab 1/3 részét, a zselatint, majd főzőkanállal óvatosan hozzákeverjük a többi tejszínhabot, és hűtőbe tesszük.

Összeállítás
A kihűlt piskótalapról a sütőpapírt lehúzzuk, és két egyenlő részre vágjuk. Az egyik lapot tálcára tesszük és a csokoládékrémet vastagon, egyenletesen rákenjük. A másik piskótát csokoládéval áthúzzuk (bevonjuk) a következőképpen: keverőtálba 80 g darabokra tört csokoládét teszünk, hozzáadjuk a vajat és gőz felett kevergetve felolvasztjuk. A felolvasztott csokoládét a piskótalapra öntjük és száraz késsel egyenletesen elkenjük. Megvárjuk, míg a csokoládé megköt és forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk, végül a krém tetejére helyezzük.


Rigó Jancsi

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Citromos sütemény
Citromos sütemény

A hozzávalókból a tésztát összeállítjuk, 3 (gázsütő tepsi méretű) lapra elnyújtjuk, és közepes tűznél kisütjük. A krém elkészítéséhez a fél liter tejet 4 evőkanál liszttel felfőzzü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar IGAZI DIÓCSKA
IGAZI DIÓCSKA

Krém 3 dl tejben megfőzünk 1 vanília pudingot 3 evőkanál cukorral ,majd ki hűtjük ! 25 dkg rámát ki keverünk 15 dkg por cukorral hozzá adunk 1 5ml zöld mandula aromát és össze keve...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Mákos-meggyes álomsüti
Mákos-meggyes álomsüti

Legelőször a meggybefőttet lecsepegtetjük. A tojások fehérjét 4 evőkanál vízzel és 12 dkg cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját 4 evőkanál vízzel és 16 dkg cukorral fehé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Almás-pudingos szelet
Almás-pudingos szelet

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és három lapot sütünk belőle. A margarint a cukorral A lapokat sütőben kb. 5-8 percig sütjük 200°-on alul-felül sütéssel. A tejben megfőzzük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk