2 tojás
2 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
3 ek kristálycukor
2 dl tej
vanília
10 dkg vaj
2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, és állandó keverés mellett gyenge tűzön, vagy gáz fölött, sűrűre főzzük. A tűztől levéve addig keverjük, míg ki nem hűl. Akkor beleteszünk 10 dkg vajat és simára keverjük. Ha teljesen kihűlt megkenjük a tortalapokat és hidegre tesszük. Legjobb, ha a fogyasztás előtti napon töltjük meg a tortát, és hidegen tartjuk
A házi, főzött csokoládékrémnél nincs is finomabb! A tortalapok és bármilyen sütemény sokkal finomabb, ha valódi csokoládékrémmel készüTipp: Ha még csokisabb krémre vágysz, a végén keverj bele 5 dkg étcsokoládé cseppet.
A pudingot megfőzzük, félrerakjuk kihűlni (néha keverjük meg, hogy ne legyen hártyás a teteje). Az 5 tojássárgáját, a 25 dkg cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük. Lassan hozzáad...
Elkészítési idő:A darált kekszet a puha margarinnal és a többi hozzávalóval és annyi baracklekvárral összedolgozni,hogy jól formázható masszát kapjunk. Tedd a hűtőszekrénybe amíg elkészül a krém....
Elkészítési idő: kb 60 percHozzávalók: 10 dkg cukor 10 dkg darált dió 1 tasak sütőpor 2,5 dl szénsavas ásványvíz 15 dkg liszt 10 evőkanál gyümölcslé, vagy kávé (ízlés szerinti...
Elkészítési idő: