2 tojás
2 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
3 ek kristálycukor
2 dl tej
vanília
10 dkg vaj
2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, és állandó keverés mellett gyenge tűzön, vagy gáz fölött, sűrűre főzzük. A tűztől levéve addig keverjük, míg ki nem hűl. Akkor beleteszünk 10 dkg vajat és simára keverjük. Ha teljesen kihűlt megkenjük a tortalapokat és hidegre tesszük. Legjobb, ha a fogyasztás előtti napon töltjük meg a tortát, és hidegen tartjuk
A házi, főzött csokoládékrémnél nincs is finomabb! A tortalapok és bármilyen sütemény sokkal finomabb, ha valódi csokoládékrémmel készüTipp: Ha még csokisabb krémre vágysz, a végén keverj bele 5 dkg étcsokoládé cseppet.
A tésztához a vajat habosra keverjük a porcukorral, a tojásokat is kihabosítjuk, majd a vajhoz keverjük. Belekeverjük a kakaóporral elkevert lisztet, összeállítjuk a tésztát és nyo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a pudingot készítettem el: a pudingporokat egy nagy lábasban elkevertem a cukorral és kevés tejjel, amikor szép csomómentes lett, hozzáadtam a többi tejet, és kis lángo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 2 cipót készítünk belőle, 4 órát pihentetjük. Tepsi hátát megzsírozzuk, 2 lapot sütünk. A krém hozzávalóiból krémet főzünk (gőz fölött) folyton...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű