2 tojás
2 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
3 ek kristálycukor
2 dl tej
vanília
10 dkg vaj
2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, és állandó keverés mellett gyenge tűzön, vagy gáz fölött, sűrűre főzzük. A tűztől levéve addig keverjük, míg ki nem hűl. Akkor beleteszünk 10 dkg vajat és simára keverjük. Ha teljesen kihűlt megkenjük a tortalapokat és hidegre tesszük. Legjobb, ha a fogyasztás előtti napon töltjük meg a tortát, és hidegen tartjuk
A házi, főzött csokoládékrémnél nincs is finomabb! A tortalapok és bármilyen sütemény sokkal finomabb, ha valódi csokoládékrémmel készüTipp: Ha még csokisabb krémre vágysz, a végén keverj bele 5 dkg étcsokoládé cseppet.
Tészta 5 lapot sütök mégpedig 3 keverésből 6 tojás, 12 dkg porcukor, 12 dkg liszt, 4 gr sütőpor Szétválasztom a tojásokat a fehérjébe teszek 1 ek porcukrot, pici sót s kemény ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a szalagáréval, a cukorral, a vaníliás cukorral összekeverjük, majd eldolgozzuk benne a lisztet. Hozzáadjuk a tojást és kevés tejjel rugalmas tésztává gyúrjuk. Három lapb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítem 190 fokra. A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrok. Kétfelé veszem és egymás után 2 lapot sütök egy 30*38 cm-es tepsi hátulján, egyenként 6-...
Elkészítési idő: 90 Nehézség: KönnyűA tésztához a tojást, a mézet, a kakaóport és a margarint gőz fölött elkeverjük. Amikor felolvadt belegyúrjuk a cukrot és a szódabikarbónával vegyített lisztet. Kevés tejet öntünk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű