1.5 kg birsalma
90 dkg kristálycukor
5 evőkanál citromlé
dió (egész)
Megmossuk a birsalmákat, majd negyedekbe vágjuk és eltávolítjuk a magházakat.
Feltesszük főzni annyi vízben amennyi ellepi, és megvárjuk amíg megpuhulnak. Ez körülbelül 25 percet vesz igénybe.
Amikor megpuhult leszűrjük az almákat (akit zavar lehúzhatja a héjukat is) és botmixerrel pürésítjük.
Hozzáadjuk a megadott mennyiségű cukrot és citromlevet és visszatesszük főzni legalább 20 percre, amíg azt látjuk, hogy kavargatás közben kevés időre látjuk az edény alját.
Kibélelünk két darab 33 cm hosszú gyümölcskenyér formát, vagy bármilyen más formát folpackkal és belesimítjuk a masszát. Ha teszünk bele diót, azt töltés közben dobjuk a masszába.
Egy éjszaka alatt általában megszilárdul, ekkor lehet már fogyasztani, de ha sokáig szeretnénk tárolni, akkor vegyük ki a csomagolásból és rácsra téve tegyük jól szellőző helyre, hogy kilevegőzzön, különben megpenészedhet.
A receptben megadott birsalma mennyiség már a magházak nélküli, tisztított birsalma. Ehhez a mennyiséghez kb. 15%-al több egész birsalmát kell vásárolni! Érdemes kipróbálni úgy is, hogy a végén egy kis marék, tisztított diót dobunk a masszába és így töltjük a formákba. :)
A tészta elkészítése: szitáljuk át a lisztet egy mélyebb tálba, keverjük bele a sót és a sütőport, a hideg vajat tegyük bele a lisztbe és dörzsöljük jól el úgy, hogy egy morzsás té...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat különválasztottam. Egy tálban a tojássárgáját habosra kevertem az édesítőszerrel, egy másik tálban a fehérjét kemény habbá vertem. A darált mákot, kókuszlisztet, resz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot a tejjel sűrűre főzzük,amíg kihűl, a vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóporral habosra keverjük.Ha kihűlt a puding a vajas porcukorral összekeverjük. Az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű