25 dkg nápolyi (vaníliás, tejszínes, csokis)
1 dkg puha vaj
40-50 ml langyos tej
meggylé (pár csepp citromlével)
cukor
fenyő tűlevél (fekete fenyő)
Robotgéppel daráljuk össze a nápolyit, öntsük rá a tejet majd adjuk hozzá a vajat és keverjük össze.
Formáljunk belőle kis golyókat, szúrjunk bele szárnak megmosott leszárított tűleveleket.
Mártsuk meggylébe és azonnal forgassuk meg cukorban.
Rövid időre tegyük hűtőszekrénybe.
a tészta hozzávalóit összegyúrjuk ,ketté osztjuk ( felét becsomagolljuk folpackba -az egyiket 20 percre a hűtőbe tesszük-a másiket a mélyhűtőbe -20 perc után a hűtőből kivesszük ....
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűEz egy eredeti móri sváb „lagzis” sütemény, csak Móron készítették, még a környék többi településén sem (nem úgy mint a kvircedlit vagy a nuszstanglit, amik szintén nagyon finom sv...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA leveles tésztát ketté vágjuk és kisodorjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megszurkáljuk villával és előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk alaposan kihűlni majd az egyik...
Elkészítési idő: 60-80m Nehézség: Könnyű