25 dkg nápolyi (vaníliás, tejszínes, csokis)
1 dkg puha vaj
40-50 ml langyos tej
meggylé (pár csepp citromlével)
cukor
fenyő tűlevél (fekete fenyő)
Robotgéppel daráljuk össze a nápolyit, öntsük rá a tejet majd adjuk hozzá a vajat és keverjük össze.
Formáljunk belőle kis golyókat, szúrjunk bele szárnak megmosott leszárított tűleveleket.
Mártsuk meggylébe és azonnal forgassuk meg cukorban.
Rövid időre tegyük hűtőszekrénybe.
1. A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, a sót és a sütőport és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy egy ne túl ragadós tésztát kapjunk. 2. A té...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A barnacukrot elkeverjük az étolajjal. 2. Folyamatos keverés mellett, vékony sugárban hozzáadjuk a tojásokat. 3. Hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, reszelt narancshéjat, fah...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a vizet, a cukrot és kemény habbá verjük. A felvert tojásfehérjéhez egyenként hozzá adjuk a tojássárgáját, habverővel elke...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy nagy tálban habosra keverjük a tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét, pici rumaromát. Lazán hozzáforgatjuk a habbá vert fehérjéket. A...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű