Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Öszi barack ..


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


12 főre
80 dkg+3 ek liszt
2 cs sütőpor
2 tojássárgája
20 dkg zsír
2 dl tej
30 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
Töltelékhez:

1 dl rum
3 ek baracklekvár (lehet más is, különleges zamatot ad a szeder, savanyú szilva lekvár is)
20 dkg Rama
30 dk porcukor
2 dkg kakaó
Tetejéhez:

vérnarancs aroma (lehet sima ételfesték is)
porcukor (nem kristálycukor! Sokan azzal rontják el, hogy kristálycukorba forgatják. Sokkal dekoratívabb és finomabb is porcukorral)

Elkészítés:


Gyúrt tésztafajtákhoz sorolandó ez a recept. A következő módon járunk el: zsírt, porcukrot, tojást felverjük. Ehhez a 3 kanál lisztet hozzáadjuk. Tovább verjük. Dolgozzuk össze a sütőport, a liszttel és a többi hozzávalóval. Végül gyúrt tésztát kapunk, ha a felvert zsírt, tojást és porcukrot összegyúrjuk a további liszttel és hozzávalókkal.
Ha állni hagyjuk, könnyebb lesz tovább dolgozni a tésztával. 2 órát hagyjuk pihenni.
Diónyi nagyságú gombócokat formázunk. (Törekedjünk rá, hogy egyforma legyen és szép.) Tepsibe tesszük és szép rózsaszínre sütjük. (Ne süssük túl, mert kemény lesz.) A tepsit a margarinos papírral kicsit átdörzsöljük, vagy zsírpapírt is használhatunk.
Mikor készen vagyunk a sütéssel jöhet a következő felvonás! A kihűlt tésztának kivájjuk a közepét. Egyszerűen kikaparjuk a közepét. A morzsát egy tálba gyűjtjük, mert szükségünk van még rá. Ez adja a töltelék alapját!
Felverjük a margarint, cukrot. Hozzáadjuk a rumot (vagy rumaromát), kakaót, lekvárt.
Ebbe a tálban összekeverjük a morzsát a töltelék többi alapanyagával. Finom masszát kapunk. Az így kapott masszával megtöltjük a tésztánkat, és két részt összeragasztunk.
Most jön a szépítés: a kész barackjainkat szépen megfestjük arománkkal, vagy ételfestékünkkel. (Nem kell félni, nem művészi munkát várnak tőlünk. Egyszerűen csak kenjük be finoman, halványan a barackokat a színnel.)
Az utolsó finomítások. Kristálycukorral meghintjük, leveleket (frissen szedett levelet a kertből, bukszus levél) tűzhetünk bele.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hófehérke szelet
Hófehérke szelet

A tojást a cukorral, a tejjel és az olajjal kikavarjuk. A lisztet és a sütőport is beletesszük, meggyúrjuk a tésztát. Ha ragacsos, adunk hozzá még egy kevés lisztet. Amikor összeál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Dobostorta muffin
Dobostorta muffin

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy nagy tálban keverjük habosra a puha rámát a cukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Keverjük simára, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Almás palacsintalepény
Almás palacsintalepény

Mély tálban habosra felverjük a tojásokat, majd hozzáöntjük a tejet, a porcukrot és a fűszereket. Ezután a liszttel egészen simára keverjük, hozzáadjuk az olvasztott, de már nem me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dobos Anna
Almás fahéja csábítás – sütés nélkül!
Almás fahéja csábítás – sütés nélkül!

A cukrot 5 dl vízzel egy edénybe tesszük és főzni kezdjük. A meghámozott almát felszeleteljük és mikor a cukros víz elkezd sziruppá válni, hozzáadjuk. A pudingporokat feloldjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk