Tészta:40dkg.lisztet elmorzsolok 25dkg. Rámával, adok hozzá 1cs.sütőport,20dkg.p.cukrot,4 tojássárgáját pici sót.Töltelék:2cs.vanília pudingot 6kanál k.cukrot,6dl.tejet sűrűre főzök, ha langyosra hűlt belekeverek 45dkg.tejfölt, 1nagydoboz őszibarack konzervet/2cm. kockára vágva/ 4tojásfehérje habot. /Friss barackból kb 5db.
Összegyúrom, 2be osztom, kinyújtom. Első lapot sütőpapíros tepsibe teszem, rá a tölteléket, erre a 2.lap. Felvert tojással lekenem, villával megszúrkálom, 170fokon légkeveréssel 35percig sütöm.
1. A vajat a porcukorral és a citrom levével habos krémmé kikeverjük, a végén hozzáadjuk a kekszmorzsát és ezzel a krémmel megtöltjük az ostyalapokat. 2. Fóliával betakarjuk és eg...
Elkészítési idő: 5-15 perc Nehézség: KönnyűA tejfölt habosra keverjük a vaníliás cukorral és a kristálycukorral, a citromok reszelt héjával és levével. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a citromos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajkrémet és a cukrokat jól kikeverem, majd hozzáadom a felvert tejszínhabot. A piskótákat megmártjuk a kávé és rum keverékébe és és az edényünk alját kirakjuk vele. A krém fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hideg - akár jeges - habtejszínt verd kemény habbá, majd várd meg, amíg szobahőmérsékletűre melegszik. A csokoládét a vaj társaságában, vízgőz felett olvaszd fel, és keverd be...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű