24 cm-es tortaformához:
10 dkg porcukor
2 db tojás
10 dkg liszt
5 dkg darált dió
1/2 cs sütőpor Krém hozzávalói:
2,5 dl tej
1 cs vaníliás pudingpor
25 dkg Vénusz margarin
15-20 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
2 tojás sárgája
3 dl Hulala (v. habtejszín)
2-3 dkg csokoládé
A porcukrot és a tojásokat tegyük bele a keverőtálba, majd robotgéppel keverjük ki jó habosra. Ezután állandó keverés mellett adjuk hozzá a darált diót.
Végül szitáljuk bele a sütőporral összekevert lisztet, majd keverőlapáttal óvatosan keverjük össze.
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát. (v. kenjük ki a formát zsírral, és szórjuk meg liszttel)
Ezután egyenletesen simítsuk el a massza tetejét. (tortaforma helyett megsüthetjük egy közepes méretű tepsiben is a tésztát)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30-35 percig. (én légkeverésnél 150 fokon, 30 percig úgy sütöttem mint a piskótát)
Ezután vegyük ki a sütőből, és pár percig hagyjuk a formában, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki egészen.A pudingport keverjük simára a tejjel, majd állandó keverés mellett főzzük sűrűre. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.
A margarint keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a tojássárgákkal. Ezután apránként keverjük hozzá a teljesen kihűlt pudingot is. (addig keverjük, hogy könnyű, habos, krémet kapjunk)
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük közepesen kemény habbá.
A teljesen kihűlt tésztára először kenjük rá a krémet, majd halmozzuk rá a felvert habot. Ezután ízlés szerint csorgassunk rá olvasztott csokoládét.
Az elkészült tortát legalább egy óra hosszára tegyük be a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek.
Tálalás előtt jó éles késsel, ízlés szerint szeleteljük fel.
A hozzávalókat jó alaposan összeturmixoljuk, majd egy 20 cm-es tortaformába készre sütjük. (Előmelegített sütőben 190 fokon 50-60 perc alatt) Tudom, hogy olyan finom, hogy az egés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 dl meggylében megfőzünk 1 csokipudingot 1 kk fahéjjal és 2 ek cukorral. 1 margarint 20 dkg cukorral szép krémesre keverünk majd hozzáadjuk a kihült csokis krémet. a végén hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet szétmorzsoljuk és összekeverjük a felolvasztott vajjal. Beletesszük a tortaformába és betesszük a hűtőbe. A tejszínt felverjük kemény habra és óvatosan összekeverjük a tú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zselatint keverjük el fele joghurttal, édesítővel, és addig melegítsük, szép lassan folyamatos kevergetés mellett, amíg fel nem oldódik benne. Vigyázzunk, nehogy felforraljuk!...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű