Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Tiramisu (bernáth józsef)


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A krémhez:
-250 g mascarpone
-3 tojássárgája
-1 rúd vanília kikapart magja
-20 g kristálycukor
-120 g tojásfehérje
-60 g kristálycukor
-1 csipet só

A narancsropogóshoz:
-45 g liszt
-60 g frissen facsart narancslé
-120 g kristálycukor
-35 g olvasztott vaj

A babapiskótához:
-3 tojásfehérje
-30 g finomliszt
-30 g keményítő
-75 g kristálycukor
-1 csipet só
-3 tojássárgája
-60 g porcukor a sütéshez

-2 dl kávé
-0,5 dl rum
-0,5 dl mandula likőr
-10 g kakaópor

Elkészítés:


A krémhez először kikeverjük a tojássárgáját a 20 g cukorral és a kikapart vanília magjával. Amikor habos, hozzákeverjük a mascarponét. A tojásfehérjét felverjük a 60 g cukorral és 1 nagy csipet sóval. Fellazítjuk vele a mascarponés krémet, s habzsákba töltve a tálalásig a hűtőben tartjuk.

A narancsropogóshoz összekeverjük az alapanyagokat, majd egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe, körkörös mozdulatokkal 6,5 cm átmérőjű vékony köröket kenünk. 175 °C-ra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt barnára sütjük őket, majd a papíron hagyjuk kihűlni.

A babapiskótához a tojásfehérjét a cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük. Hozzákeverjük a tojássárgáját, majd beleszitáljuk a keményítővel elkevert lisztet. Határozott mozdulatokkal összeforgatjuk, majd habzsákba töltjük. Egy tepsit vastagon megszórunk porcukorral, s erre 4,5 cm átmérőjű köröket nyomunk, majd megszórjuk porcukorral. 180 °C-ra előmelegített sütőben 10-11 perc alatt megsütjük. Nem kell, hogy barnára süljön.

A tiramisu összeállításához elkeverjük a kávét, a rumot és a likőrt. Ebbe a keverékbe mártjuk majd a kisült piskótákat, s a krémmel felváltva poharakba rétegezzük. A tetejét megszórjuk kakakóporral és a krémbe szúrjuk a narancsropogóst.

Tiramisu (bernáth józsef)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Babi
Kakaós sült madártej
Kakaós sült madártej

A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját habosra – egészen fehéredésig – keverjük a kristálycukorral és a csipet sóval. Hozzádolgozzuk a vaníliarúd kikapart magjait, majd a f...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Közepes
share
Fekete-erdő mousse
Fekete-erdő mousse

A csoki mousse-hoz gőz felett egy nagyobb jénaiban felolvasztjuk a csokit, simára keverjük, majd a tűzről levesszük és hűlni hagyjuk. Belekeverjük a tojássárgáját, majd a keményre...

Elkészítési idő: 1.5 ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Sárika
Diótorta Keritől
Diótorta Keritől

Krém:A darált diót szárazon megpirítom. Felöntöm tejjel, összefőzöm. Annyi tej kell bele, hogy sűrű, puding-szerű legyen főzés után. Kihűtöm, aztán porcukorral kikevert vajjal hab...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Evelin
Almás krémes
Almás krémes

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojássárgáját a cukorral és a vízzel habosra keverjük, a tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A tojásos krémhez hozzáadjuk a süt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk