A krémhez:
-250 g mascarpone
-3 tojássárgája
-1 rúd vanília kikapart magja
-20 g kristálycukor
-120 g tojásfehérje
-60 g kristálycukor
-1 csipet só
A narancsropogóshoz:
-45 g liszt
-60 g frissen facsart narancslé
-120 g kristálycukor
-35 g olvasztott vaj
A babapiskótához:
-3 tojásfehérje
-30 g finomliszt
-30 g keményítő
-75 g kristálycukor
-1 csipet só
-3 tojássárgája
-60 g porcukor a sütéshez
-2 dl kávé
-0,5 dl rum
-0,5 dl mandula likőr
-10 g kakaópor
A krémhez először kikeverjük a tojássárgáját a 20 g cukorral és a kikapart vanília magjával. Amikor habos, hozzákeverjük a mascarponét. A tojásfehérjét felverjük a 60 g cukorral és 1 nagy csipet sóval. Fellazítjuk vele a mascarponés krémet, s habzsákba töltve a tálalásig a hűtőben tartjuk.
A narancsropogóshoz összekeverjük az alapanyagokat, majd egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe, körkörös mozdulatokkal 6,5 cm átmérőjű vékony köröket kenünk. 175 °C-ra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt barnára sütjük őket, majd a papíron hagyjuk kihűlni.
A babapiskótához a tojásfehérjét a cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük. Hozzákeverjük a tojássárgáját, majd beleszitáljuk a keményítővel elkevert lisztet. Határozott mozdulatokkal összeforgatjuk, majd habzsákba töltjük. Egy tepsit vastagon megszórunk porcukorral, s erre 4,5 cm átmérőjű köröket nyomunk, majd megszórjuk porcukorral. 180 °C-ra előmelegített sütőben 10-11 perc alatt megsütjük. Nem kell, hogy barnára süljön.
A tiramisu összeállításához elkeverjük a kávét, a rumot és a likőrt. Ebbe a keverékbe mártjuk majd a kisült piskótákat, s a krémmel felváltva poharakba rétegezzük. A tetejét megszórjuk kakakóporral és a krémbe szúrjuk a narancsropogóst.
Keverjük össze a tejfölt a tojással, a reszelt citromhéjjal, a cukorral, a liszttel és a vaníliával, majd vízgőz fölött, folyamatosan kevergetve sűrítsük be. Amikor sűrű krémet kap...
Elkészítési idő: 50A tojások sárgáját a cukorral, citrommal és a puha margarinnal keverőgép segítségével habosra kikeverjük. A tojások fehérjét 3 kanál cukorral kemény habbá verjük. A sárga masszához...
Elkészítési idő:https://youtu.be/p35e3sIvjqo
Elkészítési idő: 300 perc