A citromfű-mentaszörp hozzávalói 🍋:
- 2 marék menta
- 2 marék citromfű
- 1 kávéskanál nátrium-benzoát
- 500 g 1:4 édesítőszer
- 3 citrom
- 3 l víz
A levendulaszörp hozzávalói 🪻:
- 50 g levendula
- 1 l víz
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál nátrium-benzoát
- 100 g 1:4 édesítőszer
- 3 citrom
◾️A citromfű és a mentaleveleket leszedjük a szárról és megtisztítjuk őket.
◾️Ráöntjük a vizet, belekarikázzuk a citromot és hagyjuk egy napot állni.
◾️A nátrium-benzoátot kb. 100 ml vízzel felforraljuk.
◾️Másnap hozzáadjuk az édesítőt és a tartósítószert, felforraljuk és még 5 percig tovább főzzük.
◾️Ezután leszűrjük és forrón a tisztára mosott üvegekbe töltjük.
◾️Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
◾️A levendulavirágokat leszedjük a szárról.
◾️A vizet felforraljuk, hozzáadjuk az édesítőszert és megvárjuk, míg felolvad.
◾️Ekkor hozzáadjuk a virágot, a citromok levét, a szódabikarbónát és a tartósítószert.
◾️Tegyük félre és hagyjuk pihenni egy éjszakát.
◾️Másnap leszűrjük, felforraljuk, és tiszta üvegekbe töltjük.
◾️Ezt is száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Az almát vágd cikkelyekre, és vedd ki a magházrészt. Egy tepsit boríts be sütőpapírral, tedd rá a cikkelyeket, és szórd meg az egészet a barna cukorral. A fahéjrudakat törd darabok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGyümölcsöket apróra összevágjuk és pépesre turmixoljuk. Hozzáadjuk a cukrot,fahéjat,rumaromát,felöntjük a gyümölcslevekkel, tejjel és a tejszínnel és újraturmixoljuk. Hidegen f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA körtét meghántjuk, negyedeljük, magházát kivágjuk, durva darabokra vágjuk. A málnát megmossuk, leszűrjük. A körtét, a málnát és a mézet egy magas edénybe rakjuk. Hozzáöntjük a...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű