Hozzávalók:
- 3 nagy csokor citromfű levele
- 4 db citrom
- 2 l víz
- 1 kg cukor
- 20 g citromsav
Elkészítés:
Egy zárható nagyobb edénybe tesszük a megmosott és egy kicsit megtört leveleket, hogy az ízek jól ki tudjanak oldódni, ráöntünk 2 liter vizet. 2 db citrom héját bele reszeljük, levét bele facsarjuk, a megmaradt héját nagyobb darabokban bele szeljük. Az egészet jól átkeverjük, lefedve 1 napra hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól össze érjenek.
Másnap leszűrjük és felforraljuk, hozzá tesszük a cukrot, 2 citrom levét és a citromsavat, 30 percig lassan forraljuk. Végül üvegekbe töltjük és száraz dunsztba hagyjuk kihűlni.
Ebből a mennyiségből 5db fél literes üveg lesz.
A narancsot meghámozzuk, félbevágjuk, és vékonyra szeletelve bóléstálba tesszük. Az enyhén hervadt szagos mügét leöblítjük, szárazra rázzuk, majd néhány levél kivételével azt is a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy befőttes üvegben a vodkába teszem a vékonyan lehántott citrom héjakat és a fűszereket. A tetőt rácsavarom és megy a hűtőbe 1-2 hétre. A vízből és a cukorból szirupot főzök és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz 5 citromot megmossuk és megpucoljuk. Megpucoljuk a 30 gerezd fokhagymát is. A citromokat felvagdossuk kisseb darabokra majd bele tesszük a turmixba hozzá tesszük a fokhagyma ge...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy edénybe tesszük, botmixerrel pürésítjük. Pohárba töltjük, friss mentalevéllel díszítve tálaljuk.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű