Hozzávalók:
- 3 nagy csokor citromfű levele
- 4 db citrom
- 2 l víz
- 1 kg cukor
- 20 g citromsav
Elkészítés:
Egy zárható nagyobb edénybe tesszük a megmosott és egy kicsit megtört leveleket, hogy az ízek jól ki tudjanak oldódni, ráöntünk 2 liter vizet. 2 db citrom héját bele reszeljük, levét bele facsarjuk, a megmaradt héját nagyobb darabokban bele szeljük. Az egészet jól átkeverjük, lefedve 1 napra hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól össze érjenek.
Másnap leszűrjük és felforraljuk, hozzá tesszük a cukrot, 2 citrom levét és a citromsavat, 30 percig lassan forraljuk. Végül üvegekbe töltjük és száraz dunsztba hagyjuk kihűlni.
Ebből a mennyiségből 5db fél literes üveg lesz.
Egy nagy edényben összekevertem az összes hozzávalót, 24 órát állni hagytam, majd a forrástól számított 5 percig főztem, a tűzről levéve pedig hozzáadtam egy késhegynyi nátrium-ben...
Elkészítési idő: 45 percSzobahőmérsékleten kb. 2 és fél óra alatt hagyjuk felengedni a fagyasztott málnát. Azután összeturmixoljuk a többi hozzávalóval. Fogyasztásig a hűtőben tároljuk. Temperált csoko...
Elkészítési idő: 5 percA sört a cukorral és a vaníliával felfőzzük, hűlni hagyjuk. Az alkoholt hozzákeverjük, és legalább 1 hónapig érleljük
Elkészítési idő: