Hozzávalók 1 pohár italhoz
10 dkg magozott meggy (fagyasztott is lehet)
2 evőkanál natúr joghurt
1 teáskanál citromlé
ízlés szerint valamilyen édesítőszer (cukor, méz, xilit...)
3 evőkanál tört jég
A meggykoktélhoz a hozzávalókat összeturmixoljuk 1 dl vízzel úgy, hogy a jeget csak az utolsó néhány másodpercre adjuk az italhoz.
Tipp: ha a meggy fagyasztott, a jeget kihagyhatjuk, de akkor a gyümölcsöt fagyosan használjuk fel.
A rózsaszirmokat előkészítjük a rózsalekvárnál leírt módon. A vizet a kardamommal, és a rózsaszirommal feltesszük főni. Addig főzzük, míg a szirmok elvesztik a színüket, és hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszeturmixoljuk a fenti hozzávalókat. 1 szem epret vágunk a tetejére “dísznek”.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA vízben a vékony szeletekre vágott gyömbért forralom 5 percig, majd hagyom kb. 60°C-osra hűlni. Míg forr a gyömbér, addig a mézet jól kikeverem a kurkumával és a fűszerekkel. Ha...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA kókusztejet öntsd egy vastag aljú lábasba, és melegítsd fel. 2. Csomómentesen keverd el benne a kakaóport, végül az eritritet is. 3. Igény szerint még édesítsd, ha szükség...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű