Hozzávalók 1 pohár italhoz
10 dkg magozott meggy (fagyasztott is lehet)
2 evőkanál natúr joghurt
1 teáskanál citromlé
ízlés szerint valamilyen édesítőszer (cukor, méz, xilit...)
3 evőkanál tört jég
A meggykoktélhoz a hozzávalókat összeturmixoljuk 1 dl vízzel úgy, hogy a jeget csak az utolsó néhány másodpercre adjuk az italhoz.
Tipp: ha a meggy fagyasztott, a jeget kihagyhatjuk, de akkor a gyümölcsöt fagyosan használjuk fel.
A zabpelyhet pici sóval és a kókuszreszelékkel egy éjszakára beáztatom. Másnap botmixerrel vagy turmixgépben darálom, legalább 2 percen keresztül, hogy minél homogénebb legyen. Sűr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz őszibarack héját lehúzzuk, a magját eltávolítjuk, a húsát a citromlével és a cukorral együtt turmixoljuk. Nagyobb pohárba tesszük a jeget, a citromszeleteket, rákanalazzuk a bar...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA vizet, cukor felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a vaníliáscukrot (kivonatot) és a kakaóport. Hozzátesszük a darabolt csokoládét, és gyenge tűzön újra főzzük, míg me...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA zabpelyhet a mézes tejben pár perc alatt puhára főzzük. Az alma magházát kivágjuk, és héjastul nagyobb darabokra vágjuk, lecsöpögtetjük citromlével, turmixba tesszük. Hozzáadju...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű