15 dkg cukor
1 nagy üveg (kb. 7 dl) meggybefőtt)
1 fahéjrúd
1 citrom héja
néhány szegfűszeg
1 liter vodka vagy 1/2 liter 96%-os gyógyszertári alkohol
Szirupot főzünk a cukorból és vodka felhasználása esetén 1 dl, alkohol esetén 6 dl vízből. Hozzáadjuk a meggybefőttet a levével, és a fűszerekkel együtt felfőzzük. (A citrom héját nagyon vékonyan, csak a sárga részt lehámozva, nagyobb darabokban tesszük bele.) A forrástól számított 10-15 percig főzött keveréket hideg helyre tesszük, és megvárjuk, hogy kihűljön. Átszűrjük több réteg tüllön vagy gézen, és felöntjük az alkohollal vagy a vodkával. Fogyasztás előtt legalább 1 hétig állni hagyjuk, majd üvegekbe szűrjük.
-fel liter sima vodka...Bodza virág 10-12 db...szépen csak a virágot vágtam bele rá ment a vodka és lezártam a teraszon melegen 10 napon hagyom...akkor egy cukorból és vízből sziru...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát és répát megpucolva kockára vágva annyi vízzel amennyi ellepi, puhára főzzük. A többi gyümölcsöt megpucoljuk. Ha kihűlt a répa és az alma, akkor a többi gyümölccsel a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilvát 20 dkg mézzel egy nagy, jól zárható (pl. csatos) befőttes üvegbe rétegezzük. A félbevágott vaníliarudat és a darabokra tört fahéjat akkor tesszük bele, mikor a rétegzés...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű1. A kicsavart, átszűrt narancslevet, a tejet és a tojássárgákat a cukorral együtt turmixgépben habosra keverem. 2. Poharakba öntöm, s a habos ital tetejét meghintem őrölt fahé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű