15 dkg cukor
1 nagy üveg (kb. 7 dl) meggybefőtt)
1 fahéjrúd
1 citrom héja
néhány szegfűszeg
1 liter vodka vagy 1/2 liter 96%-os gyógyszertári alkohol
Szirupot főzünk a cukorból és vodka felhasználása esetén 1 dl, alkohol esetén 6 dl vízből. Hozzáadjuk a meggybefőttet a levével, és a fűszerekkel együtt felfőzzük. (A citrom héját nagyon vékonyan, csak a sárga részt lehámozva, nagyobb darabokban tesszük bele.) A forrástól számított 10-15 percig főzött keveréket hideg helyre tesszük, és megvárjuk, hogy kihűljön. Átszűrjük több réteg tüllön vagy gézen, és felöntjük az alkohollal vagy a vodkával. Fogyasztás előtt legalább 1 hétig állni hagyjuk, majd üvegekbe szűrjük.
Csak belerakod a turmixgépbe és összeturmixolod. Ha túl savanyú, mézzel Ízesítheted. Ha hígabbra szeretnéd, 100 százalékos a piros gyümölccsel megegező izű, eper, málna, vegyes erd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA két liter vízhez (használhatsz csapvizet, mentes ásványvizet, de akár enyhén dúsat is) add hozzá a pici darabokra felvágott és előtte a héjától megpucolt gyömbért, a lehelet véko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNutellát gőz fölött olvasztani, ha folyékony hozzá a fűszer, tejszín, vodka, habverővel alaposan összekeverni. Hűtőbe tenni, fogyasztás előtt felrázni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőtte való nap elkészítjük az üvegeket, azaz tisztára mossuk a fedelekkel együtt, majd konyharuhára téve lecsöpögtetjük. Alaposan megmossuk a paradicsomokat, a hibás részeket, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű