- kb. 600 g csirkemellfilé
- só
- bors
- 300 g liszt + amibe a forgatjuk
- 3 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- kb. 300 ml sör
- olaj
👉A húst vékony szeletekre vágjuk és sózzuk, borsozzuk.
👉A lisztet, a tojással és a sörrel simára keverjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát majd sózzuk és borsozzuk.
👉Az olajat megmelegítjük.
👉A hússzeleteket először lisztbe forgatjuk majd a masszába és szép pirosra sütjük mindkét oldalát.
👉Köretként rizst vagy burgonyapürét tálalunk mellé 😊.
1,8-2 l-es őzgerincformát alaposan kikentem vajjal, majd kibéleltem a kissé egymásra csúsztatott sonkaszeletekkel úgy, hogy a forma peremén is túllógjanak. A csirkehúst kockákra v...
Elkészítési idő: 1 - 30 perc Nehézség: KönnyűA húst a zöldségekkel együtt ledaráltam, a fokhagymát külön reszeltem hozzá, hogy jó apró legyen. Fűszereztem, és hozzáadtam a tojásokat, alaposan összekevertem. Mivel túl lágynak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított, nagyobb darabokra vágott csirkemájat néhány perc alatt megsütöm 15 dkg vajban. A sütés vége felé hozzáadom a fokhagymát és a kakukkfüvet is. Kicsit hűlni hagyom, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhús+panír A csirkemellet falatnyi darabokra vágjuk fel. Aztán sózzuk, borsozzuk. Egyik tálba üssük bele a tojásokat, és verjük fel. Másik tálba tegyük a kukoricalisztet. A húsda...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű