egy egész, csontos csirkemell (kb. 50-60 dkg)
víz
só
kakukkfű
2-3 gerezd fokhagyma
1-2 dl tej
kevés vaj
2 cukkini
4 szál répa
2 fej lilahagyma
só, bors
olívaolaj
Készítsünk 6%-os só oldatot, vagyis 1 liter vízben oldjunk fel 6 dkg sót. Ebbe rakjuk bele a megmosott csontos, egész csirkemellet a bőrös felével felfelé. Sütés előtt legalább egy órát kell pácolni az oldatban, de maradhat benne tovább is. Nem kell félni, egyáltalán nem lesz vadul sós íze a húsnak, miután megsült. Ha letelt az idő, csöpögtessük le a húst, majd egy forró serpenyőben bőrével lefelé kicsit pirítsuk meg. Ha már van valami színe, fordítsuk meg, és tegyük át egy kiolajozott tepsibe. Dobjunk rá egy kanál vajat, 2-3 gerezd fokhagymát, majd szórjuk meg friss, vagy szárított kakukkfűvel. Hogy legyen valami kis szaftja, öntsük fel 1-2 dl tejjel. A sütés első felénél csak pároljuk a húst, úgyhogy fedjük le alufóliával, majd mehet sülni 10-15 percre. Ha letelt az idő, levehetjük a fóliát, és süthetjük még 10 percet.
A csirkemelleket vékonyan felszeleteljük. Óvatosan dolgozzunk, hogy majd meg tudjuk tölteni. Lesózzuk és állni hagyjuk amíg elkészítjük a tölteléket. A hagymát és a gombát felszele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket néhány órával az elkészítés előtt érdemes fokhagymás tejbe áztatni. A húsokat vékonyabb szeletekre vágom (nagyjából 2 cm széles legyen). A szeleteket sózom, borso...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKészítsd el a szószt: egy lábasban forrald össze a paradicsomot a lekvárral, és időnként megkavarva, mérsékelt tűzön kb. 5 perc alatt főzd sűrű állagúra. Helyezd a megmosott, lecse...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felkockázzuk, fűszerezzük, átkenjük a zúzott fokhagymával, majd egy kevés olajban megpirítjuk. Amikor már majdnem kész hozzáadjuk a kockára vagdosott bacont is. Közb...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű