menu

Családireceptkönyv.hu

Lúdláb torta


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


- 2x 4 tojás
- 2x 15 g 1:4 édesítőszer
- 2x 2 kanál kakaópor
- 2x 1 mokkáskanál sütőpor

A krém hozzávalói:
- 250 g cukormentes étcsokoládé
- 500 ml habtejszín
- 37 g 1:4 édesítő
- 50 g kakaópor
- 100 g vaj
- 150 g meggy (mirelit is jó)
- 1 rumaroma

A csokoládés bevonat hozzávalói:
- 300 g cukormentes étcsokoládé
- 3 kanál olaj
- pár szem meggy

Elkészítés:


◾️2 lapot sütünk.
◾️A piskótához 4 tojássárgáját a 15 g édesítővel, a 2 kanál kakaóporral és az 1 mokkáskanál sütőporral kikeverjük.
◾️A 4 tojásfehérjét habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a kakaós masszához.
◾️Egy 18 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát és 180°-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
◾️Ha megsültek megvárjuk míg kihűlnek.
◾️A másik lappal is ugyanígy járunk el.
◾️A krémhez a tejszínt az édesítővel forrásig hevítjük, majd 2-3 percet forraljuk még. (Figyeljünk, hogy ne fusson ki.)
◾️A csokoládét összetörjük, hozzáadjuk a kakaóport és a vajat.
◾️Ráöntjük a forró tejszínt, várunk pár percet, majd homogénre keverjük.
◾️Kb. 5 órára hűtőbe tesszük.
◾️A meggyet, ha szükséges kimagozzuk és nyakon öntjük az aromával. Hagyjuk pár órát állni majd leszűrjük.
◾️Az egyik lapot kb. 2-3 kanál krémmel megkenjük és befedjük a másik lappal.
◾️A másik lapra is kenünk egy vékony réteg krémet és kirakjuk a rumos meggyel.
◾️Ezután a maradék krémből kb. 4 kanálnyit félreteszünk a többit pedig a meggyre kenjük. 5-6 órára minimum hűtőbe tesszük.
◾️A bevonathoz a csokit az olajjal megolvasztjuk majd a hűtőből kivett tortára kenjük egyenletesen.
◾️A félretett krémből habzsák segítségével rózsákat nyomunk a tortára és meggyel díszítjük.

Lúdláb torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Áfonyás-Csokoládé torta
Áfonyás-Csokoládé torta

A diót/mandulát aprítsuk "lisztté", majd adjuk hozzá a datolyákat, kakaóport, fahéjat, olajat és 15 dkg gyümölcsöt (a másik fele a tetejére megy), és aprítsuk krémesre. 175°C-on sü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Fehércsokis karamelltorta
Fehércsokis karamelltorta

Piskóta: A 6 tojás sárgáját habosra, fényesre keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a vizet, és beleszitáljuk a lisztet. Fontos, hogy át legyen szitálva a liszt, tapasztalatom s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Katalin
Nagyon csokis karamellás keksztorta
Nagyon csokis karamellás keksztorta

A tésztához a vajat, a tejet és a cukrot addig melegítjük, amíg homogénre olvad. A tűzről levéve hozzádjuk a kakaóval összekevert darált kekszet, majd összekeverjük. A tortaforma a...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Citromos tejfölös túrótorta
Citromos tejfölös túrótorta

1. Keverd el a túróta citrom héjával, a 2 tojással és a vajjal. Tegyél hozzá egy csipet sót és ízlés szerint édesítőt. Ezt keverd krémes állagúra, ha könnyebb, akkor használhatsz g...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk