4 tojás
25 dkg barna cukor
25 dkg liszt 18 dkg liszt (köszönjük a kiegészítést “Welcome to Romania”)
15 dkg darált dió
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál olaj
1 fél citrom héja
1 teáskanálnyi sütőpor
4 evőkanál víz 9 evőkanál víz (köszönjük a kiegészítést “Welcome to Romania”)
Hozzávalók:
a krémhez:
2 vaníliás pudingpor
9 dl tej
4 evőkanál barna cukor
15 dkg darált dió
1 tasak vaníliás cukor
20 dkg vaj
A tetejére:
5 dkg darált dió
1 evőkanál barna cukor
2 evőkanál főtt kávé
A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk és fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgáját is. Lassan hozzáadjuk a vizet, az olajat és a száraz alapanyagokat is. Legyünk óvatosak, hogy a hab ne törjön össze! Kivajazott tortaformába öntjük és 180 fokon sütjük 35-40 perce át, közben elkészítjük a krémet. A pudingport a cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük a tejjel, majd megfőzzük és lassan kihűtjük. Mikor langyos belekeverjük a darált diót is. A tésztát vízszintesen háromba vágjuk és megkenjük a krémmel (A lapokat pedig locsoljuk meg rumos öntettel). A darált diót, a cukrot és a kávét elkeverjük, majd elsimítjuk a sütemény tetején. Egy órán át hűtőben tároljuk, majd tálaljuk.
de kevesebb lisztet tettem bele, mert már 15 dkg után sűrűnek találtam, a vaníliapudingot is csak 8 dl tejben főztem, de a dió beletétele után elég híg lett.
A lapokat pedig locsoljuk meg rumos öntettel
Megfőzzük a kölest sima vízben, majd ha megfőtt, hozzákeverjük a rizslisztet, a kakaóport, és a nyírfacukrot. Ha nagyon keménynek érezzük, tegyünk bele kevés vizet. Kiolajozott tep...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejtermékeket, végül a szódabikarbónával átszitált lisztet, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 6 tojásból piskótatészta-masszát készítünk úgy, hogy 6 dkg cukrot a sárgájához, 6 dkg-ot pedig a tojásfehérjéhez adunk. 2. A piskóta masszát kétfelé osztjuk. 3. Sütőpapí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször melegítsük elő a sütőt 190 fokra, majd vajazzunk és lisztezzünk ki, ha magasabb sütit szeretnénk, akkor kicsi, ha kicsit laposabbat, akkor közepes méretű tortaformát. (Ha k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű