Családireceptkönyv.hu

Diós piskóta, vaníliás diós krémmel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 tojás
25 dkg barna cukor
25 dkg liszt 18 dkg liszt (köszönjük a kiegészítést “Welcome to Romania”)
15 dkg darált dió
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál olaj
1 fél citrom héja
1 teáskanálnyi sütőpor
4 evőkanál víz 9 evőkanál víz (köszönjük a kiegészítést “Welcome to Romania”)


Hozzávalók:

a krémhez:

2 vaníliás pudingpor
9 dl tej
4 evőkanál barna cukor
15 dkg darált dió
1 tasak vaníliás cukor
20 dkg vaj
A tetejére:

5 dkg darált dió
1 evőkanál barna cukor
2 evőkanál főtt kávé

Elkészítés:


A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk és fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgáját is. Lassan hozzáadjuk a vizet, az olajat és a száraz alapanyagokat is. Legyünk óvatosak, hogy a hab ne törjön össze! Kivajazott tortaformába öntjük és 180 fokon sütjük 35-40 perce át, közben elkészítjük a krémet. A pudingport a cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük a tejjel, majd megfőzzük és lassan kihűtjük. Mikor langyos belekeverjük a darált diót is. A tésztát vízszintesen háromba vágjuk és megkenjük a krémmel (A lapokat pedig locsoljuk meg rumos öntettel). A darált diót, a cukrot és a kávét elkeverjük, majd elsimítjuk a sütemény tetején. Egy órán át hűtőben tároljuk, majd tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


de kevesebb lisztet tettem bele, mert már 15 dkg után sűrűnek találtam, a vaníliapudingot is csak 8 dl tejben főztem, de a dió beletétele után elég híg lett.
A lapokat pedig locsoljuk meg rumos öntettel

Diós piskóta, vaníliás diós krémmel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Epres vulkán dessert
Epres vulkán dessert

A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, az olajjal és a vízzel. A liszthez adjuk a sütőport és a kakaóport, majd a krémhez keverjük. A tojások fehérjét habbá verjük, s óvatosan b...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
604.DOBOS TORTA
604.DOBOS TORTA

Liszt, margarin, tojás,cukor, tej,sütőpor. Össze gyúrom,majd 6 cipóra osztjuk és torta formára nyújtjuk. Én nagy fém lábas fedőjével körbevágom és sütőlapon sütöm. Krém: tej, por...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Málnás mousse torta
Málnás mousse torta

A piskótát mindig a szokásos módon készítem és mindig nagyon szépen sikerül. Az egész tojásokat az édesítővel a mixer táljába tettem és a legmagasabb fokozaton 10-12 percig vertem....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Georgina
Piskóta (26 cm-es torta forma)
Piskóta (26 cm-es torta forma)

A tojás sárgáját habosra keverem a cukorral. Fehérjét kemény habbá verem a sóval. A liszthez adom a sütőport és a v. cukrot. A fehérjét és a sárgáját óvatosan összekever...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk