Családireceptkönyv.hu

Diós piskóta, vaníliás diós krémmel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 tojás
25 dkg barna cukor
25 dkg liszt 18 dkg liszt (köszönjük a kiegészítést “Welcome to Romania”)
15 dkg darált dió
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál olaj
1 fél citrom héja
1 teáskanálnyi sütőpor
4 evőkanál víz 9 evőkanál víz (köszönjük a kiegészítést “Welcome to Romania”)


Hozzávalók:

a krémhez:

2 vaníliás pudingpor
9 dl tej
4 evőkanál barna cukor
15 dkg darált dió
1 tasak vaníliás cukor
20 dkg vaj
A tetejére:

5 dkg darált dió
1 evőkanál barna cukor
2 evőkanál főtt kávé

Elkészítés:


A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk és fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgáját is. Lassan hozzáadjuk a vizet, az olajat és a száraz alapanyagokat is. Legyünk óvatosak, hogy a hab ne törjön össze! Kivajazott tortaformába öntjük és 180 fokon sütjük 35-40 perce át, közben elkészítjük a krémet. A pudingport a cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük a tejjel, majd megfőzzük és lassan kihűtjük. Mikor langyos belekeverjük a darált diót is. A tésztát vízszintesen háromba vágjuk és megkenjük a krémmel (A lapokat pedig locsoljuk meg rumos öntettel). A darált diót, a cukrot és a kávét elkeverjük, majd elsimítjuk a sütemény tetején. Egy órán át hűtőben tároljuk, majd tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


de kevesebb lisztet tettem bele, mert már 15 dkg után sűrűnek találtam, a vaníliapudingot is csak 8 dl tejben főztem, de a dió beletétele után elég híg lett.
A lapokat pedig locsoljuk meg rumos öntettel

Diós piskóta, vaníliás diós krémmel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Raffaello torta
Raffaello torta

Krém: Feltesszük a tejet főni. Közben egy másik lábosban elkeverjük a pudingport a cukorral, a vanillin cukorral és a tojássárgájával és pár evőkanál tejjel. Ha már majdnem forr a...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Belga csokoládétorta
Belga csokoládétorta

Készítsük össze a külső tésztához vett hozzávalókat. Az élesztőt futtassuk fel langyos tejben a cukorral, a vajat enyhén lágyítsuk meg. A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, de ne...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Réka
Gesztenye torta
Gesztenye torta

Előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk