A tészta hozzávalói:
- 315 g teljes kiőrlésű liszt
- 135 g finomliszt
- 55 g 1:4 édesítő
- 120 g zsír
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- pici tej, hogy gyúrni lehessen
A krém hozzávalói:
- 500 ml tej
- 5 kanál liszt
- 250 g margarin
- 62 g 1:4 por édesítő
- 1 zöld színű mandulaaroma vagy 1 színtelen és zöld ételfestékből pár csepp
◾️Az alapanyagokat összegyúrjuk, és 3 cipóra osztjuk.
◾️Egyenként kinyújtjuk a cipókat és tepsi hátoldalán pár perc alatt megsütjük őket.
◾️A tejet a liszttel sűrűre főzzük és kihűtjük.
◾️A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt főzött krémmel összedolgozzuk.
◾️Megtöltjük vele a lapokat és a tetejét is bevonjuk vele.
◾️A tetejére csokimázat vagy csokidarát tehetünk.
A tetejére olvasztott csokit vagy csokidarát teszünk.
Elkészítés: A cukrot karamellizáljuk meg. Adjuk hozzá a mandulát, és kavarjuk össze. Majd törjük apróra. A tojást a cukorral kavarjuk habosra. A tojásfehérjét a cukorral verjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, mégpedig úgy, hogy a vajat olvasztott, kihűtött formában adom a száraz anyagokhoz. Ha esetleg nem akarna összeállni a tészta, adjunk hozzá egy ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A vizet a vajat cukrot sót felteszem melegedni. Amikor elolvadt a vaj belrakom a lisztet és addig kevergetem, amíg kifehéredik, azaz pirul ez kb 10 perc, de lehet több...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: NehézA tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótatésztát készítünk, egy vajazott-lisztezett gáztepsibe, ami nálam 35X30 cm.simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha megsült akkor...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: Könnyű