A tészta hozzávalói:
- 315 g teljes kiőrlésű liszt
- 135 g finomliszt
- 55 g 1:4 édesítő
- 120 g zsír
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- pici tej, hogy gyúrni lehessen
A krém hozzávalói:
- 500 ml tej
- 5 kanál liszt
- 250 g margarin
- 62 g 1:4 por édesítő
- 1 zöld színű mandulaaroma vagy 1 színtelen és zöld ételfestékből pár csepp
◾️Az alapanyagokat összegyúrjuk, és 3 cipóra osztjuk.
◾️Egyenként kinyújtjuk a cipókat és tepsi hátoldalán pár perc alatt megsütjük őket.
◾️A tejet a liszttel sűrűre főzzük és kihűtjük.
◾️A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt főzött krémmel összedolgozzuk.
◾️Megtöltjük vele a lapokat és a tetejét is bevonjuk vele.
◾️A tetejére csokimázat vagy csokidarát tehetünk.
A tetejére olvasztott csokit vagy csokidarát teszünk.
Az almat megmosni, a hejat levagni es lereszelni Egy szurobe kinyomkodni a levet Egy tepsit kibelelni alufoliaval A lereszelt almahoz hozzaadjuk a vaniliat es az orolt fahejat,e...
Elkészítési idő: 90 percA tésztának valókat összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható legyen és két részre szedjük.. A tepsit sütőpapírral kibéleljük és az egyik kinyújtott lapot beletesszük. A pudingokat m...
Elkészítési idő:A hozzávalókból rétes keménységű tésztát gyúrunk . 4 lapot sütünk belőle és tetszőleges krémmel megkenjü a tetejét is.
Elkészítési idő: