- 45 dkg liszt
- 22 dkg porcukor
- 12 dkg zsír
- 2 tojás
- 1 cs sütőpor
-pici tej, hogy gyúrni lehessen
Krém:
- 5 dl tej
- 5 ek liszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 zöldszínű mandulaaroma vagy 1 színtelen és zöld ételfestékből pát csepp
Az alapanyagokat összegyúrjuk és 3 cipóra osztjuk. Egyenként kinyújtjuk a cipókat és tepsi hátoldalán pár perc alatt megsütjük őket.
Krém:
A tejet a liszttel sűrűre főzzük és kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt főzött krémmel összedolgozzuk. Megtöltjük vele a lapokat és a tetejét is bevonjuk vele.
A tetejére olvasztott csokit vagy csokidarát teszünk.
Eredeti recept: Mama
A tészta 180 fokon sül- nálunk ez az ideális hőfok- 8 perc A lisztes alap készítése : 0,5 liter tejbe 5 evőkanál lisztet keverünk, csomómentese keverjük habverő segítségével. Ezut...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézTegyük egy fazékba a cukrot,vizet,fahéjat és sót. Kaparjuk ki a hosszában felvágott vaníliarúd belsejét és keverjük a fazékban lévőkhöz, majd dobjuk bele a vaníliarudat is. Forra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszthez adjuk a sütőport, a vaníliás cukrot, a porcukrot, a csipet sót, és az egészet tálba szitáljuk. Elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a tojássárgákat, és a tejföllel...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűNačin pripreme: Ušpinovati 250 grama šećera sa pola šoljice vode. Dodati bademe i ostaviti da se ohladi. Samleti smokve i sa šakom šećera izmesiti, pa razvući oglagijom što tanje....
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű