menu

Családireceptkönyv.hu

Mandulás krémes


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 1 tepsi
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tészta hozzávalói:
- 315 g teljes kiőrlésű liszt
- 135 g finomliszt
- 55 g 1:4 édesítő
- 120 g zsír
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- pici tej, hogy gyúrni lehessen

A krém hozzávalói:
- 500 ml tej
- 5 kanál liszt
- 250 g margarin
- 62 g 1:4 por édesítő
- 1 zöld színű mandulaaroma vagy 1 színtelen és zöld ételfestékből pár csepp

Elkészítés:


◾️Az alapanyagokat összegyúrjuk és 3 cipóra osztjuk.
◾️Egyenként kinyújtjuk a cipókat és tepsi hátoldalán pár perc alatt megsütjük őket.
◾️A tejet a liszttel sűrűre főzzük és kihűtjük.
◾️A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt főzött krémmel összedolgozzuk.
◾️Megtöltjük vele a lapokat és a tetejét is bevonjuk vele.
◾️A tetejére csokimázat vagy csokidarát tehetünk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A tetejére olvasztott csokit vagy csokidarát teszünk.

Mandulás krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kitti
Gyümölcsös kosárkák
Gyümölcsös kosárkák

◾️A leveles tésztát kitekerjük és korongokat szaggatunk belőle. ◾️Ezekkel a korongokkal, a muffinformát kibéleljük és 200°-ra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük őket. ◾️...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: András
Habos citromos pite
Habos citromos pite

A tészta száraz hozzávalóit mind egy mély tálba mérjük, majd a hideg vajat-fontos hogy tényleg szinte fagyos legyen-egy nagy lyukú reszelőn belereszeljük. Gyorsan elmorzsoljuk a li...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rumos-körtés pudingpite recept
Rumos-körtés pudingpite recept

A tésztával kezdünk. Ha van aprítógépünk, akkor azzal dolgozunk, ennek hiányában a két kezünkkel. A liszthez adjuk a kakaóport, a porcukrot, a csipet sót és nagyon alaposan elmorzs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Párizsi csokikrém
Párizsi csokikrém

A tejszínt a cukorral felforraljuk (110-120 fokosnak kell lennie, ezt körülbelül 5 perces forralással érjük el. Hozzákeverjük a kakaót.Majd amikor sima, bársonyos a krém és m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk