Családireceptkönyv.hu

Meggyes, túros szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
300 g liszt
200 cukor
1 tojás
200 g margarin
Töltelék:
2 nagy üveg meggybefőtt
1 fahéjrúd
2 szegfűszeg
4 púpos ek étkezési keményítő
500 g túró
120 g cukor
1 citrom leve és héja
8-10 fehér zselatinlap
2-4 cl mandulalikőr
600 ml Meggle cukrászhab (habtejszín)
2 cs vaníliás cukor
étcsoki és meggy a díszítéshez

Elkészítés:


A tészta hozzávalóiból összeállítjuk a tésztát, majd becsomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük.

Amíg a tészta pihen elkészítjük a tölteléket. A befőtteket lecsepegtetjük, a levét pedig felfogjuk. A levet felforraljuk a fahéjjal és a szegfűszeggel, majd a fűszereket kivesszük, az étkezési keményítőt elkeverjük egy kevés meggylével, majd hozzáadjuk a többihez és besűrítjük. A meggyet belekeverve hűlni hagyjuk. A túrót alaposan kikeverjük a cukorral, citromlével és a citromhéjjal. A zselatint feloldjuk fél dl vízben, majd óvatosan a túróhoz adjuk. Ízlés szerint likőrrel dúsíthatjuk. A tejszínt felverjük a vaníliás cukorral, keveset félreteszünk a díszítéshez, majd a többit hozzáadjuk a túróhoz.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tésztát kivesszük a tűtőből, majd jól belisztezett deszkán kinyújtjuk egy 38*48 cm-es nagyságú téglalappá. Kizsírozott tepsibe belesimítjuk a lapot, majd több helyen is megszurkáljuk villával. Kb 20 percig sütjük.

A lapot megkenjük a meggyes töltelékkel, a szélén szabadon hagyva 1 cm-es sávot. Erre simítjuk a túrós krémet, majd pár órára hűtőbe tesszük.

A csokit felolvasztjuk, a süti tetejére csorgatjuk, majd a tejszínt nyomózsákba töltjük és habrózsákat nyomunk a süti tetejére, melyekre 1-1 szem meggyet teszünk.

Meggyes, túros szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar SZEDRES-JOGHURTOS KOCKA
SZEDRES-JOGHURTOS KOCKA

Egy kb. 20x20cm-es, szögletes tepsit kibélelünk sütőpapírral úgy, hogy az oldalát is lefedjük vele. A kekszet morzsásra törjük. A vajat a fehércsokival vízgőz felett megolvasztjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
somlói galuska
somlói galuska

Vaníliás krémhez: a szokásos módon elkészítjük a pudingot. Csokiöntethez: 1 dl habtejszínben felolvasztjuk a tortabevonót, majd hozzáadjuk a kakaóport, cukrot és a rumaromát. Pár...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Judy
Tiramisu az eredeti
Tiramisu az eredeti

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat 2 ek cukorral és a vaníliás cukorral (elektromos habverővel) habosra keverjük. Hozzáadjuk a mascarponét és ízlés szerint rumot vagy amarettót...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Tejszínes mézes krémes
Tejszínes mézes krémes

A tészta hozzávalóit kikeverjük. eleinte elég morzsalékos, de amint a méz elolvad, szépen lehet majd nyújtani. 2 lapot sütünk belőle. A 3 csomag pudingport 9 dl tejben 3 tojás s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk