Tészta:
300 g liszt
200 cukor
1 tojás
200 g margarin
Töltelék:
2 nagy üveg meggybefőtt
1 fahéjrúd
2 szegfűszeg
4 púpos ek étkezési keményítő
500 g túró
120 g cukor
1 citrom leve és héja
8-10 fehér zselatinlap
2-4 cl mandulalikőr
600 ml Meggle cukrászhab (habtejszín)
2 cs vaníliás cukor
étcsoki és meggy a díszítéshez
A tészta hozzávalóiból összeállítjuk a tésztát, majd becsomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük.
Amíg a tészta pihen elkészítjük a tölteléket. A befőtteket lecsepegtetjük, a levét pedig felfogjuk. A levet felforraljuk a fahéjjal és a szegfűszeggel, majd a fűszereket kivesszük, az étkezési keményítőt elkeverjük egy kevés meggylével, majd hozzáadjuk a többihez és besűrítjük. A meggyet belekeverve hűlni hagyjuk. A túrót alaposan kikeverjük a cukorral, citromlével és a citromhéjjal. A zselatint feloldjuk fél dl vízben, majd óvatosan a túróhoz adjuk. Ízlés szerint likőrrel dúsíthatjuk. A tejszínt felverjük a vaníliás cukorral, keveset félreteszünk a díszítéshez, majd a többit hozzáadjuk a túróhoz.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tésztát kivesszük a tűtőből, majd jól belisztezett deszkán kinyújtjuk egy 38*48 cm-es nagyságú téglalappá. Kizsírozott tepsibe belesimítjuk a lapot, majd több helyen is megszurkáljuk villával. Kb 20 percig sütjük.
A lapot megkenjük a meggyes töltelékkel, a szélén szabadon hagyva 1 cm-es sávot. Erre simítjuk a túrós krémet, majd pár órára hűtőbe tesszük.
A csokit felolvasztjuk, a süti tetejére csorgatjuk, majd a tejszínt nyomózsákba töltjük és habrózsákat nyomunk a süti tetejére, melyekre 1-1 szem meggyet teszünk.
A mézes lap hozzávalóiból 2 lapot sütünk egy 22*38 cm-es tepsin, majd hagyjuk kihűlni. A mákos piskótához a tojás sárgájákat habosra kavarjuk a 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sárga és barna piskóta hozzávalóiból sütőpapírral kibélelt tepsiben (25x35cm) légkeveréses üzemmódban 160°C-ra előmelegített sütőben egyenként 20 perc alatt megsütjük a piskótala...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat elkezdeni robotgéppel keverni, majd állandó keverés mellett kanalanként hozzáadni a porcukrot. Addig keverni még jó habos állagú lesz. A lisztet összekeverni...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vízbe beletesszük a vajat, sót, cukrot, kevergetve felforraljuk, míg a vaj elolvad. Hozzáadjuk a lisztet, közepes lángon kevergetjük, míg el nem válik az edény oldalától, aljátó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű