Tészta:
300 g liszt
200 cukor
1 tojás
200 g margarin
Töltelék:
2 nagy üveg meggybefőtt
1 fahéjrúd
2 szegfűszeg
4 púpos ek étkezési keményítő
500 g túró
120 g cukor
1 citrom leve és héja
8-10 fehér zselatinlap
2-4 cl mandulalikőr
600 ml Meggle cukrászhab (habtejszín)
2 cs vaníliás cukor
étcsoki és meggy a díszítéshez
A tészta hozzávalóiból összeállítjuk a tésztát, majd becsomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük.
Amíg a tészta pihen elkészítjük a tölteléket. A befőtteket lecsepegtetjük, a levét pedig felfogjuk. A levet felforraljuk a fahéjjal és a szegfűszeggel, majd a fűszereket kivesszük, az étkezési keményítőt elkeverjük egy kevés meggylével, majd hozzáadjuk a többihez és besűrítjük. A meggyet belekeverve hűlni hagyjuk. A túrót alaposan kikeverjük a cukorral, citromlével és a citromhéjjal. A zselatint feloldjuk fél dl vízben, majd óvatosan a túróhoz adjuk. Ízlés szerint likőrrel dúsíthatjuk. A tejszínt felverjük a vaníliás cukorral, keveset félreteszünk a díszítéshez, majd a többit hozzáadjuk a túróhoz.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tésztát kivesszük a tűtőből, majd jól belisztezett deszkán kinyújtjuk egy 38*48 cm-es nagyságú téglalappá. Kizsírozott tepsibe belesimítjuk a lapot, majd több helyen is megszurkáljuk villával. Kb 20 percig sütjük.
A lapot megkenjük a meggyes töltelékkel, a szélén szabadon hagyva 1 cm-es sávot. Erre simítjuk a túrós krémet, majd pár órára hűtőbe tesszük.
A csokit felolvasztjuk, a süti tetejére csorgatjuk, majd a tejszínt nyomózsákba töltjük és habrózsákat nyomunk a süti tetejére, melyekre 1-1 szem meggyet teszünk.
Piskóta A tojássárgáját és a cukrot habosra keverjük. Fokozatosan hozzákeverjük a forró vizet és az olajat. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport. A végén óvatosan belekeverjük a fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat, a tejfölt, a lisztet, a sütőport, a cukrot és a kakaót egy tálba tesszük és jól összegyúrjuk. Két részre osztjuk a tésztát. Két lapot nyújtunk, az első lapot sütőpapírral...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 csomag leveles tészta. Ebből 2 lapot nyújtunk és rózsaszínűre megsütjük( 25×35 cm tepsi tetején,120 °C fokon),ebből 1 lapot úgy sütünk meg,hogy kockára megvágjuk,hogy ha megsül,k...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KözepesA 2 db egész tojást (szétválasztás nélkül) kikavarom a cukorral, belekavarom a mascarponet, majd óvatosan beleforgatom a felvert tejszínt. A lefõzött feketekávéba beleteszem a ruma...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű