A tészta hozzávalói:
- 5 tojás
- 70 g 1:4 édesítőszer
- 100 ml víz
- 7 g sütőpor
- 65 g kakaópor
A krém hozzávalói:
- 1 liter habtejszín
- 100 g cukormentes étcsokoládé
- 100 g cukormentes tejcsokoládé
- 4 teáskanál negyedannyi édesítő
- 2 csomag zselatinfix
A csokimáz hozzávalói:
- 100 g cukormentes csokoládé
- 50 g margarin
- 1 evőkanál olaj
◾️A tészta alapanyagait alaposan összedolgozzuk, majd kettéosztjuk, és sütőpapíros tepsiben megsütjük mindkét lapot 180°-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt.
◾️A krémhez a csokikat egy-egy mélyebb tálba összetörjük.
◾️100 ml tejszínt felmelegítünk és fele-fele arányban az összetört csokikra öntjük. Ezután megvárjuk míg kicsit megolvadnak, és simára keverjük őket.
◾️500 ml tejszínt 2 teáskanál negyedannyi édesítővel és az egyik csomag habfixálóval habosítani kezdünk, és amikor már fodrozódik, hozzáadjuk az étcsoki krémet és a habba dolgozzuk. Az így kapott krémet hűtőbe tesszük.
◾️A tejcsokis krémnél szintén habosítani kezdjük a tejszínt a maradék édesítővel és a másik csomag zselatinfixxel, majd ha már fodrozódik, mehet bele a tejcsokoládés krém.
◾️A rétegezés a következő:
kakaós lap->étcsokis krém->tejcsokis krém->kakaós lap->csokimáz
◾️A csokimázhoz a csokit, a margarint és az olajat vízgőz felett megolvasztjuk és bevonjuk vele a tészta tetejét.
◾️Pár órára tegyük hűtőbe.
A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponet kikeverjük a cukorral és vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tejszínhez. Tejet elkeverünk kevés áfonyalikőrrel, és ebbe mártogatjuk a pisk...
Elkészítési idő: 1 óra◾️A tojások fehérjét az édesítővel habbá verjük. ◾️Hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a zsemlemorzsát és a sütőport. ◾️Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, rászórjuk a diót és 1...
Elkészítési idő: 60 perc1 nagy natúr görög joghurtot összeturmixoltam kb 50g kókuszreszelékkel, pici DW1:4 édesìtővel; a tetejére 1 őszibarackot pürésre turmixoltam, illetve 3 kocka 85%os csokit megolvasz...
Elkészítési idő: