Családireceptkönyv.hu

Rigó Jancsi


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tészta hozzávalói:
- 5 tojás
- 70 g 1:4 édesítőszer
- 100 ml víz
- 7 g sütőpor
- 65 g kakaópor

A krém hozzávalói:
- 1 liter habtejszín
- 100 g cukormentes étcsokoládé
- 100 g cukormentes tejcsokoládé
- 4 teáskanál negyedannyi édesítő
- 2 csomag zselatinfix

A csokimáz hozzávalói:
- 100 g cukormentes csokoládé
- 50 g margarin
- 1 evőkanál olaj

Elkészítés:


◾️A tészta alapanyagait alaposan összedolgozzuk, majd kettéosztjuk és sütőpapíros tepsiben megsütjük mindkét lapot 180°-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt.
◾️A krémhez a csokikat egy-egy mélyebb tálba összetörjük.
◾️100 ml tejszínt felmelegítünk és fele-fele arányban az összetört csokikra öntjük. Ezután megvárjuk míg kicsit megolvadnak, és simára keverjük őket.
◾️500 ml tejszínt 2 teáskanál negyedannyi édesítővel és az egyik csomag habfixálóval habosítani kezdünk és amikor már fodrozódik, hozzáadjuk az étcsoki krémet és a habba dolgozzuk. Az így kapott krémet hűtőbe tesszük.
◾️A tejcsokis krémnél szintén habosítani kezdjük a tejszínt a maradék édesítővel és a másik csomag zselatinfixxel, majd ha már fodrozódik mehet bele a tejcsokoládés krém.
◾️A rétegezés a következő:

kakaós lap->étcsokis krém->tejcsokis krém->kakaós lap->csokimáz

◾️A csokimázhoz a csokit, a margarint és az olajat vízgőz felett megolvasztjuk és bevonjuk vele a tészta tetejét.
◾️Pár órára tegyük hűtőbe.

Rigó Jancsi

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Francia mákos krémes
Francia mákos krémes

A mézes lap hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd két részre osztjuk. A lapokat egyenlént kb 22*38 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd egy ekkora tepsi hátán kisütjük előmelegített sütő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Epres-habos szelet
Epres-habos szelet

A tésztának valókból sütöttem egy piskótát. A pudingporokat a tejben megfőztem jó keményre, cukroztam és hagytam hűlni. A vajat és a cukrot habosra kevertem és hozzákevertem a m...

Elkészítési idő: 2-óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Sacko
Omlós szalalkális krémes
Omlós szalalkális krémes

A tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk, majd három részre osztjuk. A lapokat egyenként kinyújtjuk egy 20*30 cm-es téglalappá, majd egyenként megsütjük a tepsi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tejfölös -pudingos sütemény
Tejfölös -pudingos sütemény

A tésztának valókat összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható legyen és két részre szedjük.. A tepsit sütőpapírral kibéleljük és az egyik kinyújtott lapot beletesszük. A pudingokat m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk