1,5 dl vizet felforralni 15 dkg margarin a, egy csipetnyi só és cukorral. Amikor forr beletenni 15 dkg lisztet és addig főzzük amíg elválik a lábas falától. Ha kihűlt 4db tojást egyenként belekeverünk. Nyomozsákkal kis halmokat nyomunk a kivajazott tepsibe és legkeveréssel 220 fokon kb. 20 percig sütjük. A sütőt nem szabad kinyitni a sütés után 15 percig. Vanília krém: 4 tojás sárgáját kikeverni 10dkg cukorral, majd 6 dkg liszttel tovább keverjük. Lassanként hozzáadunk 4 dl tejet, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. 3 dl tejszínt kemény habbá verünk 2 tejszínszilárditóval. Ketté vágom a tésztát és megtöltöm először a vaníliás krémmel majd a tejszínnel.
Először megsütjük a piskótát. A sütőt előmelegítjük 200 fokosra. A tojásokat egy mély tálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot, és gépi habverővel jó 5 perc alatt nagyon felhabosítjuk. Ka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítem 180 °C-ra. A puha vajat a cukrokkal és egy pici sóval kihabosítom, majd beleütöm a tojásokat is és együtt tovább keverem. Hozzáadom még a joghurtot és a tej fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a bort, a sütőporos lisztet, kakaóport, végül a tojások felvert habját. Egy 25*38 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta készítése: A lisztet a többi hozzávalóval jól eldolgozzuk, összegyúrjuk. A tésztát két részre osztjuk, tepsi hátulján megsütjük, de vigyázzunk, mert gyorsan sül!...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes