A tésztához:
2×4 db tojás
2×3 evőkanál finomliszt
2×1 evőkanál kakaópor
2×4 evőkanál cukor
2x ½ csomag sütőpor
2x 1 evőkanál olaj
A krémhez:
8 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
2 tábla étcsokoládé /20 dkg/
2 dkg zselatin
A tetejére:
1 tábla tortabevonó
2 evőkanál olaj
Az összetevőkből két vékony piskótalapot sütöttem /24x30cm-tepsi/ hagytam kihűlni.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztottam. A zselatint kevés vízben feloldottam és langyosra melegítettem.
A tejszínt kemény habbá vertem és lassan belekevertem az olvasztott /de nem forró/ csokit és a feloldott zselatint.
A krémet rákentem az egyik piskótalapra, ráhelyeztem a másik lapot. A tortabevonót felolvasztottam, elkevertem az olajjal és bevontam vele a felső piskótalapot. Az egészet hűtőbe tettem és csak másnap szeleteltem fel.
2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, és állandó keverés mellett gyenge t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsi alját kipakoljuk kekszekkel. A tejet 2 dl kivételével elkezdtem forralni. A cukrot a pudingporral és a kimaradt tejjel csomómentesre kevertem, majd a forró tejhez öntött...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a zsírral, a cukorral elmorzsoljuk. A tejben a szalalkálit felfuttatjuk és a liszthez adjuk. Összegyúrjuk, kidolgozzuk rétestészta keménységűre. A tésztát 6 felé vágjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes8 tojásból piskótát keverünk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, sűrűn rászórjuk a meggyet és a piskótatésztát ráöntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük. a krém: 4 dl tej...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű