A tésztához:
2×4 db tojás
2×3 evőkanál finomliszt
2×1 evőkanál kakaópor
2×4 evőkanál cukor
2x ½ csomag sütőpor
2x 1 evőkanál olaj
A krémhez:
8 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
2 tábla étcsokoládé /20 dkg/
2 dkg zselatin
A tetejére:
1 tábla tortabevonó
2 evőkanál olaj
Az összetevőkből két vékony piskótalapot sütöttem /24x30cm-tepsi/ hagytam kihűlni.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztottam. A zselatint kevés vízben feloldottam és langyosra melegítettem.
A tejszínt kemény habbá vertem és lassan belekevertem az olvasztott /de nem forró/ csokit és a feloldott zselatint.
A krémet rákentem az egyik piskótalapra, ráhelyeztem a másik lapot. A tortabevonót felolvasztottam, elkevertem az olajjal és bevontam vele a felső piskótalapot. Az egészet hűtőbe tettem és csak másnap szeleteltem fel.
Elkészítése: A krémeket készítsük el egy nappal előre. Két külön lábasban forraljunk fel 3-3 dl habtejszínt, majd vegyük le a főzőlapról. A z egyik adaghoz keverjünk 20 dkg fehé...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTészta: A nedves hozzávalókat összekevertem, majd hozzáadtam a szódabikarbónás kakaós lisztet. Alaposan összedolgoztam a tésztát és egy kinyomózsákba töltöttem. Lehet egy zacskóba...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA pudingot csomómentesre keverem kevés tejjel, hozzáadom a cukrot és a többi tejet, majd kevergetve sűrűsödésig felfőzöm. Hagyom langyosra hűlni. A liszteket, sót és a sütőport öss...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesAz egyik barna lapra rákenjük a krém felét. A töltelékből rudakat formázunk, és a krémre rakjuk. Erre kerül a krém másik fele, és a másik piskótalap. Tetejére csokimáz.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű