Családireceptkönyv.hu

Rigó Jancsi


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:
2×4 db tojás
2×3 evőkanál finomliszt
2×1 evőkanál kakaópor
2×4 evőkanál cukor
2x ½ csomag sütőpor
2x 1 evőkanál olaj
A krémhez:
8 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
2 tábla étcsokoládé /20 dkg/
2 dkg zselatin
A tetejére:
1 tábla tortabevonó
2 evőkanál olaj

Elkészítés:


Az összetevőkből két vékony piskótalapot sütöttem /24x30cm-tepsi/ hagytam kihűlni.

A csokoládét vízgőz felett felolvasztottam. A zselatint kevés vízben feloldottam és langyosra melegítettem.

A tejszínt kemény habbá vertem és lassan belekevertem az olvasztott /de nem forró/ csokit és a feloldott zselatint.

A krémet rákentem az egyik piskótalapra, ráhelyeztem a másik lapot. A tortabevonót felolvasztottam, elkevertem az olajjal és bevontam vele a felső piskótalapot. Az egészet hűtőbe tettem és csak másnap szeleteltem fel.

Rigó Jancsi

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Citromhabos, málnás piskóta
Citromhabos, málnás piskóta

A tejszínhabot felverjük. A tejfölt a cukrokkal és a citromlével+héjjal kikeverjük. A tejfölbe keverjük a kemény habot és a piskótával felváltva tálba rétegezzük a következőképp:...

Elkészítési idő: 1/2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar gesztenyés gluténmentes süti
gesztenyés gluténmentes süti

Piskóta A tojásfehérjét 2 ek. vízzel félkemény habbá verjük,hozzáadjuk a cukor felét és kemény habbá verjük.A tojássárgáját a vaniliás cukorral és a maradék cukorral kikeverjük.Kö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Amerikai krémes
Amerikai krémes

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vízzel. A lisztet, a sütőport és a kakaót összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgájához. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, egy kis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk