A tésztalapokhoz:
8 tojás
16 dkg cukor
8 evőkanál víz
20 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
3-4 evőkanál kakaópor
A vaníliás pudinghoz:
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
4 evőkanál cukor
A csokoládés pudinghoz:
1 csomag csokoládés pudingpor
4 dl tej
4 evőkanál cukor
A tetejére:
4,5 dl Hulala habtejszín
2 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez:
1 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaópor
A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukor felével és 8 evőkanál vízzel. A fehérjét a cukor másik felével kemény habbá verjük. A sárgájához keverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan a fehérjehabot is beleforgatjuk. A masszát elfelezzük. A felét egy sütőpapírral kibélelt közepes méretű (20 × 30 cm) tepsibe öntjük, elegyengetjük, és 170°C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A tészta másik felébe belekeverjük a kakaóport, majd azt is ugyanúgy megsütjük.
A pudingokat a csomagoláson levő leírás szerint elkészítjük. A kakaós piskótára rákenjük a vaníliás pudingot (mehet rá azonnal forrón), és szépen elsimítjuk. Erre jön a világos lap, majd a csokoládés puding. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A habhoz a tejszínt a vaníliás cukrokkal keményre felverjük, a sütemény tetejére kenjük. A díszítéshez a cukrot a kakaóporral és 1-2 evőkanál vízzel addig melegítjük, amíg a cukor feloldódik. Ezt csorgatjuk a sütemény tetejére, majd hűtőbe tesszük. Tetszőlegesen szeletelve kínáljuk.
1 csomag tejszínízű habporból is lehet a tetejére a habot. Bár rumot nem ír az eredeti recept, én mégis meglocsoltam a kakaós lapot egy kicsit, mielőtt összeállítottam a sütit. Ha igazán szép díszítést szeretnénk, talán érdemesebb a mázzal a szeletelés után megcsorgatni a kockákat külön-külön. Legközelebb én is úgy fogom!
A tojásfehérjét egy csipet sóval, kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá a cukrot, majd verjük kemény habbá. A lis...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztához tojásokat kettéválasztjuk és a sárgákat habosra, fehérre keverjük a cukorral. A liszthez hozzáadjuk a sütőport. A tojások fehérjét keményre felverjük. A cukros krémhez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alap hozzávalóit egy nagyobb edénybe mérjük és alaposan összedolgozzuk. A masszát a megadott méretű formába vagy tepsibe nyokodjuk egyenletesen. A krémhez a pudingporokat cso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. A világosan maradt tésztát ketté osztjuk és nagyjából 30*35 cm-es lapokká n...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű