Hozzávalók:
A tésztához:
45 dkg liszt
15 dkg cukor
5 dkg \"Vénusz sütőmargarin
csipet só
2 tojás
2 evőkanál méz
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 evőkanál tejföl
2 evőkanál kakaópor
A krémhez:
3 csomag tejszín ízű pudingpor
1 evőkanál liszt
7 dl tej
2 dl tejföl
20 dkg \"Vénusz sütőmargarin
20 dkg porcukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit üsszegyúrjuk, és két lapot sütünk belőle, a tepsi hátulján. A lapok nyújtásakor alaposan lisztezzük a deszkát, mert a tészta nagyon ragadós. Sütni kb. 10 percig kell!
A krémhez a pudingport a liszttel elkeverve a tejben felfőzzük. A tűzről levéve belekeverjük a tejfölt, kihűtjük. A margarint kikeverjük a porcukorral, és a két krémet összekeverjük, majd a két lap közé töltjük. Lenyomkodjuk, hogy összeragadjanak.
Gyártás menete: A 8 tojás fehérjét kemény habbá verem, hozzáadom a 40 dkg cukrot (lassanként), ehhez adom a 40 dkg őrölt dióbelet és a prézlit. Két részre osztom, tepsi hátán 2 lap...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lapokhoz 7,5 dkg margarint, 5 evőkanál tejet, 5 evőkanál mézet és 22 dkg cukrot vízgőz felett felolvadásig, vagyis jó habosra keverünk elektromos keverőgéppel. A gőzről levéve ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElső lépésként a pudingot főzzük meg, hogy mire a tésztát összeállítjuk, addigra a pudingunk ne legyen túlságosan forró. A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd a felét kizsíro...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes