1 csomagleveles tészta
2 ltej
1/2 lvíz
6 dbtojás
6 ev. kanálbúzafinomliszt
20 gkukoricakeményítő
3 csomagvaníliacukor
250 gkristálycukor
700 mlhabtejszín
2 csomaghabfixáló
porcukor szóráshoz
A leveles tésztát kiterítjük, félbe vágjuk, majd mindegyik lapot tepsi nagyságúra nyújtjuk. A lapokat egy tepsire áttesszük. Villával párszor megbökjük, kilyuggatjuk, majd 180 fokon aranyszínűre sütjük.
A vizet, tejet, tojások sárgáját, vaníliacukrot, 200 g kristálycukrot, lisztet és kukoricakeményítőt csomómentesre keverünk. Feltesszük főni és mikor már elkezd forrni, folyamatos kevergetés mellett sűrű, puding állagú krémet főzünk.
A tojásfehérjéből és 50 g cukorból kemény habot verünk, majd beledolgozzuk a vaníliás krémbe. A krémet rávisszük az egyik sült tésztalapra és elegyengetjük.
15 percre hűtőbe tesszük, ezalatt a habtejszínből és habfixálóból tejszínhabot verünk.
A második tésztalapot kockákra vágjuk, és így tesszük rá a tejszínhabra.
Porcukorral megszórjuk és tálaljuk.
Način pripreme: Zagrejati rernu na 200 stepeni. Razdvojiti žumanca od belanaca. Umutiti žumanca sa 60 grama šećera tako da se dobije fina kremasta smesa. Dobro ulupati belanca, a...
Elkészítési idő: 1 1/260 dkg lisztből, 25 dkg zsírból, 10 dkg cukorból, 1 tojásból, 2 sütőporból kevés tejjel tésztát készítünk. 6 részre osztjuk, kinyújtjuk, és a tepsi hátulján hirtelen világosra süt...
Elkészítési idő:A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük. A sárgáját kikavarjuk a cukorral. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk és kihűtjük, majd a tojássárgájához keverjük és hozzáad...
Elkészítési idő: