Családireceptkönyv.hu

A leggyorsabb és legjobb krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csomagleveles tészta
2 ltej
1/2 lvíz
6 dbtojás
6 ev. kanálbúzafinomliszt
20 gkukoricakeményítő
3 csomagvaníliacukor
250 gkristálycukor
700 mlhabtejszín
2 csomaghabfixáló
porcukor szóráshoz

Elkészítés:


A leveles tésztát kiterítjük, félbe vágjuk, majd mindegyik lapot tepsi nagyságúra nyújtjuk. A lapokat egy tepsire áttesszük. Villával párszor megbökjük, kilyuggatjuk, majd 180 fokon aranyszínűre sütjük.
A vizet, tejet, tojások sárgáját, vaníliacukrot, 200 g kristálycukrot, lisztet és kukoricakeményítőt csomómentesre keverünk. Feltesszük főni és mikor már elkezd forrni, folyamatos kevergetés mellett sűrű, puding állagú krémet főzünk.
A tojásfehérjéből és 50 g cukorból kemény habot verünk, majd beledolgozzuk a vaníliás krémbe. A krémet rávisszük az egyik sült tésztalapra és elegyengetjük.
15 percre hűtőbe tesszük, ezalatt a habtejszínből és habfixálóból tejszínhabot verünk.
A második tésztalapot kockákra vágjuk, és így tesszük rá a tejszínhabra.
Porcukorral megszórjuk és tálaljuk.

A leggyorsabb és legjobb krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Dupla mm
Dupla mm

A tésztához, válasszuk szét a tojásfehérjéket, és egy csipet sóval verjük habbá. A sárgájákat keverjük össze az olajjal és a vízzel, majd a cukorral. Adjuk hozzá a sütőporral elke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fincsi csíkos /Zsuzsa/
Fincsi csíkos /Zsuzsa/

Krém: 4 dl tej 2 cs. vaniliás pudingpor 2 dl tej 1 cs puncs -"- Külön főzzük, hagyjuk kihűlni 25ráma 25 dkg porcukor habosra keverjük 2/3-ad rész vaníliás kré...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gertrud szelet
Gertrud szelet

A piskótát hagyományos módon készítjük el,annyi változás van,hogy a liszt helyett a pudingport forgatjuk össze a tojással Sütjük. A piskótát hagyjuk jól kihűlni,és azután töltsük...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
francia diós krémes
francia diós krémes

ellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Receptneked.hu logo Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on FŐOLDALRECEPT FELTÖLTÉSRECEPT VÁLOGATÁSOKMIT FŐZZEK MA?N...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk