Tésztához: (a tepsi mérete: 22*32 cm)
40 dkg liszt
10 dkg porcukor
2 ek kakaó
25 dkg margarin
1 tojás
fél csomag sütőpor
Krém:
0,5 liter tej
20 dkg cukor
2 cs vaníliás pudingpor
0,5 liter tejföl (20 %-os)
1 cs vaníliás cukor
A tésztának valókat összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható legyen és két részre szedjük.. A tepsit sütőpapírral kibéleljük és az egyik kinyújtott lapot beletesszük.
A pudingokat megfőzzük a cukorral és hűlni hagyjuk. A már kihűlt pudinghoz robotgéppel keverjük hozzá a tejfölt és a vaníliás cukrot.
A krémet a tepsiben lévő tésztára kenjük. Rátesszük a másik kinyújtott tésztát és megsütjük (közepes hőmérsékleten-hőlégkeveréssel 150 fokon, kb 25 perc).
Porcukorral meghintve tálaljuk.
A porcukrot, margarint, a két tojást, a késhegynyi szódabikarbónát, a kanál mézet összekeverjük. Ezt a masszát 40 dkg liszttel és kevés tejjel összegyúrjuk, és három részre osztjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingport megfőzzük a cukros tejben, majd amikor már langyosra hűlt, hozzá keverjük a tejfölt, a citrom héját és a kifacsart levét.A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat és hűt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA pudinghoz hozzáadjuk a cukrot, felöntjük a tejjel és a megszokott módon megfőzzük. Kevesebb tejet használunk hozzá, így még vaníliásabb lesz az íze. Közben felverjük a habot. A p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vaníliarudat kettévágjuk, pépjét kikaparjuk. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, felszeleteljük. 2. A mascarponét elkeverjük a vaníliapéppel, a tejszínnel és a cukorral. A ba...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű