- 1 db nagyobb sütőtök (sütés után 400 g-ot használunk fel)
- 175 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 75 g finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 1 csapott teáskanál őrölt fahéj
- ½ mokkáskanál őrölt szegfűszeg
- ½ mokkáskanál őrölt gyömbér
-½ mokkáskanál őrölt szerecsendió
- 25 g 1:4 édesítő
- 2 db tojás
- 120 ml olaj
◾️A sütőtököt félbevágjuk és 180 fokos sütőben puhára sütjük.
◾️A lisztet a fűszerekkel, sóval, sütőporral összekeverjük.
◾️A sütőtökből kiveszünk 400 g puha, pürés részt és a liszthez adjuk.
◾️Hozzáadjuk a tojásokat és a kétféle cukrot és elkezdjük keverni, miközben fokozatosan hozzácsorgatjuk az olajat.
◾️A masszát papírkapszlikkal bélelt muffin formába adagoljuk és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük őket.
A joghurtot beleöntjük egy tálba, majd a joghurtos dobozt kimososuk, kitöröljük, a továbbiakban ez lesz a mérőpohár. Beletöltjük a lisztet, a cukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz áfonya kivételével mindent összetumixolunk, majd a végén hozzáforgatni a gyümölcsöt. A muffin formákat félig megtöltjük, majd 175 fokon készre sütjük
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A cukrot a tojásokkal habosra keverjük, majd hozzákeverjük az olajat, ezután a lisztet, sütőport, végül a tejet. 2. Muffin kapszlikkal bélelt muffin formá/kba kanalazzuk a tész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a tojásokkal elkeverjük, majd hozzáadjuk a lekvárt és a cukrot, vaníliás cukrot. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a vajas maszába forgatjuk. Annyi tejet adunk hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű