- 500 g hús (comb vagy lapocka)
- 1 fej hagyma
- 1 kg savanyú káposzta
- 150 g rizs
- só
- bors
- pirospaprika
- fél üveg lecsó
- 1 kis doboz tejföl
- liszt
◾️A hagymát felkockázzuk és megpirítjuk majd fűszerezzük.
◾️Picit pirítjuk, beletesszük a felkockázott húst és felöntjük pici vízzel.
◾️Ha félig megpuhult hozzáadjuk a kimosott káposztát (előtte mindig kóstoljuk meg) és a rizst.
◾️Ha a rizs megpuhult behabarjuk.
Tejföllel tálaljuk.
A húst összekeverjük az uborkával, a morzsával, a tojással, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel és a lereszelt hagymákkal, majd egy jó állagú masszává dolgozzuk. Vizes kézzel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszteket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sütőport, cukrot, sót, őrölt borsot és összekeverjük, közepébe tesszük a tojást, majd fokozatosan a tejet is, és jó sima csomómentes tés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felmelegített olajban megfonnyasztjuk a vöröshagymát. Beletesszük a szeletekre vágott paprikát és lefedés nélkül, gyakran kevergetve addig pároljuk, míg éppen elkezd puhulni. Tűz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet kisebb kockákra vágjuk fel, sózzuk, borsozzuk és 2 tk. csirke fűszersót teszünk rá. 5 dkg vajat megolvasztunk egy serpenyőben. Ha elolvadt a vaj, rádobjuk a csirkét....
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű